Mas insta la CUP a investir-lo per desencallar

0
Artur Mas
EP: Artur Mas
Artur Mas
EP: Artur Mas

Admet la possibilitat que no hi hagi govern fins després del 20D

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha recordat aquest divendres a la CUP que investir un president és un pacte puntual que no compromet a avalar la seva forma de governar, per la qual cosa els ha instat a desencallar la situació i, després d’això, fer oposició.

“No es pacta un programa electoral. Es pot investir un president i després no comprometre’s a res. Pots investir-lo i l’endemà col·locar-te a l’oposició”, ha assegurat aquest divendres a una entrevista a Rac 1 recollida per Europa Press, en què ha incidit que Junts pel sí i la CUP estan d’acord amb tenir un president que permeti començar a construir un nou Estat.

Ha reconegut que és legítim que la CUP no el vulgui al capdavant del procés com també ho és que Junts pel sí ho vulgui, tot i que després de dir que la legitimitat és la mateixa, ha recordat que tenen més d’1.600.000 vots “al calaix” i la CUP més de 300.000.

S’ha referit a les declaracions de la CUP afirmant que el ‘qui’ es discutirà després d’haver decidit el ‘què’, el ‘quan’ i el ‘com’, tot i que es reafirmaven que aquest ‘qui’ no seria Artur Mas: “Si no és important el ‘qui’, fem com diu la CUP i deixem-ho al marge”.

Ha reconegut que, de moment, no hi ha acord en ferm però que es va avançant i prefereix que la negociació sigui lenta si al final el resultat és positiu, perquè tard o d’hora caldrà abordar la figura de qui encapçalarà el procés.

ELECCIONS ANTICIPADES

Mas no s’ha atrevit a descartar una falta d’acord amb la CUP que desembocaria en la convocatòria forçosa d’unes noves eleccions anticipades, però sí que ha considerat que s’haurien d’evitar.

[quote]Si podem, les hem d’evitar-les perquè tenim 72 diputats sobiranistes, i el 48% dels vots, ha advertit.[/quote]

DESPRÉS DEL 20D

Preguntat per si la falta de celeritat en les negociacions podrà propiciar que Catalunya no tingui un nou Govern abans de les generals del 20 de desembre, Mas no ha descartat aquesta possibilitat.

“El millor seria que fos ràpid i que sortís bé, la segona opció és que vagi lent però que surti bé i la pitjor seria que vagi lent o ràpid, però surti malament. Si no hi ha més remei, prefereixo que vagi lent i acabi bé”, ha explicat, i ha puntualitzat que hi ha temps fins al 9 de gener per a la discussió i l’acord.