Mas coincidirà amb Lesmes i Catalá

0
Artur Mas
Artur Mas
Artur Mas
Artur Mas

La reunió serà avui dilluns a Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, coincidirà aquest dilluns a Barcelona amb el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes; la fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, en la inauguració de la 58a reunió anual de la Unió Internacional de Magistrats.

Segons ha informat en un comunicat l’Associació Professional de la Magistratura (APM), membre d’aquesta federació i organitzadora de la trobada, la sessió inaugural del congrés tindrà lloc al Caixa Fòrum de Barcelona i tindrà la presència de la presidenta de la Unió, Cristina Crespo; el president de l’APM, Pablo Llarena; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la delegada del Govern espanyol, Llanos de Luna, entre d’altres autoritats.

Aquesta cita serà deu dies abans que Mas hagi de declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un presumpte delicte de desobediència en organitzar la consulta sobre la independència del 9 de novembre.

A final del 2014 el tribunal va admetre diverses querelles pel 9N, entre les quals hi ha la de la Fiscalia Superior de Catalunya per suposadament haver desobeït al Tribunal Constitucional (TC) en organitzar la consulta sobre la independència.

Els acusava concretament d’haver-se “negat obertament a donar la causa de compliment a una resolució emanada del màxim intèrpret de la Constitució”, en organitzar aquest procés participatiu malgrat la suspensió decretada pel TC.

MÉS DE 250 DELEGATS

A la reunió de la Unió, que durarà entre el 4 i el 8 d’octubre, s’han inscrit més de 250 delegats procedents de 83 països membres i tindrà quatre comissions d’estudi sobre la relació dels tribunals i l’Administració de Justícia, les proves d’assessorament tècnic, la justícia de menors i els motius d’acomiadament dels treballadors.

La Unió Internacional de Magistrats es va fundar a Salzburg (Àustria) el 1953 i és una federació d’associacions judicials de 83 països en la qual s’integra per cada membre l’associació de jutges i fiscals més important del país.

La seva principal finalitat és “garantir la independència de la Justícia com requisit essencial de la funció judicial, així com promoure la garantia dels drets humans i llibertats públiques en el si dels processos judicials”.