Mas retreu a la CUP que JxSí sí que compleix els acords

0
Artur Mas Els Matins entrevista
Artur Mas, durant la seva entrevista a Els Matins, de TV3 | Foto: TV3

Després que la CUP aprovés alliberar-se de l’acord d’estabilitat amb JxSí, l’expresident de la Generalitat els ha criticat per “presentar les coses de forma apocalíptica”

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha exigit a la CUP que compleixi l’acord d’estabilitat signat amb JxSí i ajudi a l’aprovació dels pressupostos. Les declaracions del líder de CDC i expresident de la Generalitat, ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio després que l’assemblea nacional de la CUP aprovés diumenge alliberar-se de l’acord d’estabilitat amb JxSí. La CUP ha reafirmat sentir-se lligats “només” a la declaració del 9-N i a l’annex social i han aprovat “deslliurar-se” d’un pacte.

No val presentar les coses de forma apocalíptica com si no s’estigués fent absolutament res, cosa que és falsa”, ha criticat Artur Mas en relació a la decisió de la CUP. L’expresident ha senyalat que ara li toca a la CUP, qui ha d’aprovar els comptes dels pressupostos perquè si no, suposaria el fi de la legislatura. “La gent coherent compleix els seus contractes”, manifesta Mas.

Segons, l’expresident de la Generalitat ja ha inclòs als pressupostos les exigències que demanen des de la CUP, per això, senyala que no entén aquests actes revolucionaris quan el que volen ja s’ha plantejat. A més, ha afegit: “Si ens pensem que es pot arribar a la independència d’un dia per un altre fent quatre discursos i anant a una manifestació estem equivocats”.

Artur Mas ha afegit que  s’ha de gestionar la realitat que hi ha, gusti o no, en relació a les declaracions dels “cupaires” que diuen que estan tenallats per un marc polític. “Quan escolto això, em quedo al·lucinant. Tots estem tenallats per un marc autonòmic, no només la CUP”, menciona Mas.

Finalment, s’ha pronunciat també per un dels punts aprovats a l’assemblea de la CUP, ja que demanen un referèndum unilateral d’independència abans del gener de 2017. Una idea de la qual Mas s’ha desmarcat, però que, a canvi, ha proposat la convocatòria d’unes noves eleccions plebiscitàries.