Una vegada renunciar a ser president de la Generalitat, Artur Mas té com a principal objectiu enfortir de nou el seu partit

L’expresident de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, lidera des de la setmana passada la refundació del partit, que farà un Consell Nacional el dissabte 6 de febrer on s’abordarà un “primer plantejament” sobre aquest procés de renovació interna.

Ho ha explicat en roda de premsa la portaveu de CDC, Marta Pascal: “La setmana passada ja es va posar a això -Mas-, liderar aquest procés que ens ha de portar al nou partit. Em consta i puc assegurar que ho està portant a terme en aquest sentit”.

Mas ja ha explicat el dia que ha anunciat la seva renúncia a tornar a ser president que se centraria el dia a dia del partit i, en concret, en el procés de refundació interna, i Pascal ha argumentat que l’expresident és per a CDC “un valor afegit que de cap de les maneres es pot deixar passar”.

La portaveu ha pronosticat que aquesta refundació agafarà “intensitat” en les pròximes setmanes i un dels primers escenaris on s’abordarà és en aquest Consell Nacional, del qual ha dit que encara no pot facilitar més detalls.

El partit ja ha anunciat fa una setmana que la data del congrés està prevista per al cap de setmana que va del 3 al 5 de juny, i que en els pròxims mesos caldrà debatre tot el que gira entorn d’aquest procés de refundació: des dels objectius de la formació fins al lideratge.

 

La refundació té dos objectius: ampliar la base social del sobiranisme i construir un nou partit que sigui “instrument ambiciós i renovat”

 

Pascal ha avançat que es persegueixen dos objectius: ampliar la base social del sobiranisme, que veuen important per seguir avançant cap a la independència, i construir un partit que sigui un “instrument ambiciós i renovat” al servei d’aquesta causa.

Les pròximes setmanes se celebraran els consells de federació en tots els territoris perquè els militants puguin participar en el debat sobre quin model ha de tenir el nou partit: “L’última paraula d’aquest procés l’ha de tenir la militància”.

Qui serà el proper secretari general?

Un dels principals interrogants és qui serà el nou secretari general, i Pascal ha explicat que encara no s’ha abordat l’assumpte formalment: “No hi ha cap procés obert -sobre el tema-. M’assemblaria estrany que algú formalment es presenti”.

Pascal ha explicat que el partit ha portat a terme en l’última setmana una “reorganització de funcions” després que el seu número dos, Josep Rull, deixés de ser coordinador general dilluns passat per dedicar-se íntegrament al seu paper de conseller de Territori.

La setmana passada el partit ja va explicar que les funcions de Rull les assumeix ara el president del partit Artur Mas, tot i que la coordinació interna i la preparació del congrés recauen en el coordinador de règim intern, Francesc Sánchez.

El principal canvi fruit de la reorganització que s’ha donat aquest dilluns és que el Comitè de Direcció, que s’aglutinava al voltant de la figura de Rull, ha quedat “subsumit” dins del Secretariat Permanent, un òrgan que ja existia però que ara cobrarà molta més força.