Mas reconeix l’error de presentar només dos noms

0
Mas Suprem
L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, en una foto d'arxiu | Diari Català (Foto: Europa Press)

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, reconeix l’error de fer escollir entre dos noms tancats. “La gent va entendre que era millor començar de nou”, ha senyalat Mas

El Partit Demòcrata Català (PDC) obre des de dilluns fins dimecres el termini per presentar candidatures a la presidència del nou partit i per ser coordinador general. Les eleccions finals seran el dissabte 23 de juliol.

De moment, l’únic candidat per presidir el partit nascut a partir de CDC és l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, qui té intenció de formar un tàndem presidencial amb la consellera de presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, que seria la seva vicepresidenta.

Precisament, Artur Mas ha reconegut a una entrevista a TV3 que va ser un “error” fer escollir la militància entre dos noms tancats. Malgrat això, però, ha comentat que Més Catalunya i Catalans Convergents, els dos noms proposats des de la direcció, van sorgir  del torn obert i l’opinió d’una empresa especialitzada. L’expresident ha recalcat que en cap moment hi va haver la voluntat “d’imposar el nom”. Ha confessat que “partien d’un procés participatiu intern de més de 10.000 persones i amb 400 suggeriments” i en base a això és va fer un “encàrrec a experts en marques”.

“La gent va entendre que era millor començar de nou”, ha senyalat Mas. “L’error va ser reduir-ho a dos noms i intentar que es triés”, ha comentat l’expresident.  Fins i tot, l’actual portaveu del Govern, Neus Munté, s’ha pronunciat en la mateixa línia en una entrevista a Rac 1.

El nom de Partit Demòcrata no estava entre els preferits d’Artur Mas. L’expresident no va votar aquesta opció en el si del congrés. Ell preferia Més Catalunya, Junts per Catalunya i Partit Nacional Català. No obstant això, ara assegura que és el “millor de tots” i “el defensaran”. “Jo l’hauria anomenat partit; actualment moltes formacions ja no porten aquesta paraula”, ha conclòs Mas.