Mas surt del TSJC #9Nsomtots

0
2000 persones en suport a mas
EP: Mas entra al TSJC
2000 persones en suport a mas
EP: Mas entra al TSJC

Ha sortit a les 11.27 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit a les 11.27 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) després de declarar com a imputat per l’organització del 9N.

Entre les 11.30 i les 12 hores ha saludat les primeres files de les 2.000 persones que l’han esperat, i després ha pujat al cotxe que l’ha portat al Palau de la Generalitat, on té prevista una declaració davant de la premsa.

Els manifestants han corejat “Mas, president”, “Tots som Mas” i “Independència” mentre ell, acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el seu Govern, romania uns instants a les escales del Palau de Justícia.

Escoltant l’himne de Catalunya, ‘Els segadors’, Mas ha saludat i ha romàs amb un aspecte seriós i tranquil uns minuts mentre era aplaudit i victorejat, tot i que en algun moment ha esbossat un somriure.

Els centenars d‘alcaldes convocats per l’AMI i l’ACM han brandat el seu bastó amunt per esperar la sortida de Mas.

El president ha estat aplaudit pels membres del seu Govern, que l’esperaven a la sortida de la seva declaració –que ha durat una hora aproximadament– per aplaudir-lo i mostrar-li el seu suport.

Mas ha arribat al TSJC a les 9.45 hores caminant al costat de tots els consellers del seu Govern, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; membres de la candidatura de Junts pel Sí, Antonio Baños (CUP) i centenars d’alcaldes.

[quote]Al carrer, els més de 2.000 persones concentrades li han dedicat càntics de “President”, “Tots som Mas”, “Independència”, “No callareu la veu d’un poble”, “Fora la Justícia espanyola”, “Mas president, Catalunya independent”, “Margallo vés al psiquiatre”, i han cantat l’himne ‘Els segadors’ i ‘L’estaca’, amb desenes d’estelades i pancartes de ‘M’autoinculpo’ i ‘#9N som tots’.[/quote]

Mas ha comparegut com a imputat per l’organització de la consulta del 9N a pesar de la suspensió del Tribunal Constitucional (TC), després de retre homenatge a primera hora d’aquest dijous a l’expresident de la Generalitat Lluís Companys en la tradicional ofrena floral davant de la seva tomba al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc.