Mascherano haurà de declarar com imputat

0
El defensor està citat a declarar el proper 29 d'octubre per un possible frau fiscal

El defensor està citat a declarar el proper 29 d'octubre per un possible frau fiscal

El blaugrana està acusat de defraudar 1’5 milions d’euros entre  2011 i 2012

El Jutjat d’Instrucció número 9 de Gavà ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia contra el jugador blaugrana Javier Mascherano per la possible comissió dits delictes fiscals i l’ha citat a declarar com a imputat el pròxim dijous 29 d’octubre a les 9.30 hores per iniciar el procediment d’instrucció de la causa.

Mascherano està acusat de defraudar 1’5 milions d’euros entre 2011 i 2012 mitjançant dues estratègies: no declarar les rendes obtingudes de la marca Nike a través d’una societat domiciliada als Estats Units i simular la cessió dels seus drets d’imatge a una firma instrumental radicada a l’illa de Madeira.

El fiscal del cas, Pedro Castro, recorda que el jugador ha de tributar on resideix, en aquest cas a Espanya, independentment d’on s’hagin obtingut els calers. Tot i això, Mascherano va tornar els 1’5 milions d’euros a l’Agència Tributaria al setembre, tot just quan va començar a ser investigat, a més a més de 200.000 euros en concepte d’interessos.

No és el primer blaugrana en aquests casos

Mascherano segueix els passos de Messi, que l’any 2014 va ser imputat  per defraudar a Hisenda 4’1 milions d’euros en la declaració de la Renda dels anys 2007, 2008 i 2009, els quals va acabar pagant. El de Rosario, actualment lesionat, està tornant a ser investigat per la Fiscalia, que veu indicis de delicte fiscal en els partits benèfics de l’argentí realitzats a Sud Amèrica els estius de 2012 i 2013. Messi no hauria declarat a la Hisenda espanyola els presumptes beneficis obtinguts per aquests partits organitzats per la seva fundació, el que constituiria frau fiscal. Més problemes pels futbolistes culés, aquests de caire més una mica més complicat que els esportius.