La fàbrica japonesa signa el pilot de Roses per les temporades 2017-2018, mentre que Andrea Iannone ocuparà la seva vacant a Suzuki

El paddock de MotoGP s’estabilitza després d’uns mesos en els quals ha estat potes amunt amb els fitxatges de cara a la temporada vinent. L’última notícia -tot i que era un secret a veus- és el fitxatge de Maverick Viñales per Yamaha. L’any vinent continuarà de blau, però no sobre la Suzuki. La fàbrica japonesa i el pilot català confirmen que uneixen forces per les temporades 2017 i 2018, i compartirà box amb una llegenda com Valentino Rossi.

Viñales és el pilot de moda de la graella de MotoGP. Amb poc més d’un any a la categoria reina, el català s’ha fet un lloc entre els grans. Se l’ha vist lluitar amb Lorenzo, Rossi, Márquez i companyia; i a Le Mans -el seu circuit talismà- va aconseguir el seu primer podi a MotoGP.

El de Roses va debutar al mundial de motociclisme l’any 2011 a la categoria de 125cc, i aquella mateixa temporada va fer-se amb la distinció de rookie de l’any. Malgrat que la seva impulsivitat va jugar-li males passades en més d’una ocasió, la temporada 2013 va proclamar-se campió del món de Moto3.

Maverick Viñales, pilotant la Moto3 amb la qual va fer-se amb el títol de la categoria petita | FOTO: europaress.com
Maverick Viñales, pilotant la Moto3 amb la qual va fer-se amb el títol de la categoria petita | FOTO: europaress.com

L’any 2014 Viñales va fer el salt a Moto2, i en el seu primer any a la categoria va finalitzar el mundial en tercera posició sent, de nou, el millor rookie. El seu rendiment no va passar desapercebut, i  Suzuki va fer-li oferta per convertir-se en pilot de MotoGP. Els 97 punts sumats van permetre’l ser el millor debutant de categoria.

Iannone, a Suzuki

Els canvis de cromos de la graella de MotoGP de cara a la pròxima temporada deixaven en l’aire el futur de l’italià Andrea Iannone. Al fitxatge de Lorenzo per Ducati s’unia la renovació de Dovizioso. Amb la unió Viñales-Yamaha confirmada, Suzuki confirma el fitxatge de Iannone.