Maverick Viñales aconsegueix la primera posició el segon dia de tests a Losail rebaixant quatre dècimes el seu temps de dimecres

Amb totes les mirades posades en el bon inici de Yamaha i els problemes d’Honda, Maverick Viñales ha donat la sorpresa de la jornada aconseguint la primera posició. Sorpresa, però, entre cometes, ja que el bon rendiment en els tests d’Austràlia va quedar confirmat amb la segona plaça de dimecres.

El de Suzuki, feliç per com surten les coses, ha explicat que durant la segona jornada de test ha provat diferents reglatges: “Encara segueixo treballant per decidir el xassís, ja que seguim provant el del 2015 i el del 2016. He centrat els meus esforços en preparar-me per la cursa, així que no hem pogut provar la caixa de canvis ‘seamless’. Demà volem fer un simulacre de cursa per verificar la nostra consistència en llargues distàncies. Però estic content. Estem recollint fruits en forma de ritme i voltes ràpides”.

Qui també ha aixecat el braç demanant protagonisme és Andrea Iannone, que tot i les discretes actuacions en els tests anteriors ha aconseguit col·locar-se en segona posició, a quatre dècimes de Viñales. Ara bé, la tercera plaça de Jorge Lorenzo postula l’actual campió del món com el pilot més regular i el rival a batre.

Caiguda de Márquez

Tot i que avui Dani Pedrosa i Marc Márquez sí han aconseguit ser les primeres Honda a la taula de temps, segueix sense trobar-se còmodes sobre la moto. Márquez, fins i tot, ha anat per terra. Malgrat les dificultats, Pedrosa no perd l’esperança: “M’ha costat agafar ritme, però finalment hem fet un simulacre de cursa que ens ha permès acumular experiència amb l’electrònica i els pneumàtics. No estem tant bé com ens agradaria, per cal ser positius. Hem provat també els petits alerons a la moto,  i no ha anat  malament. Però hem de canviar coses per millorar l’aerodinàmica”.

Aleix, entre els deu primers

A set dècimes del seu company d’equip, Aleix Espargaró ha aconseguit tancar el dia en desè lloc. El granollerí tampoc acaba de trobar-se a gust sobre la Suzuki, però la millora en el dia d’avui pot injectar-li una bona dosi de moral per demà.

11è ha estat Pol Espargaró; i, Tito Rabat 15è, tancant la classificació dels pilots catalans en aquesta segona jornada de test al Losail International Circuit.

Taula de temps del segon dia de tests a Qatar | FOTO: motogp.com
Taula de temps del segon dia de tests a Qatar | FOTO: motogp.com