Mazda va ser pioner en introduir la Frenada Automàtica de Emergència per primer cop al mercat espanyol

Sens dubte la seguretat s’ha convertit en un dels elements clau per al desenvolupament dels nous models de totes les marques, però algunes sempre s’han avançat a altres en diferents facetes. És el cas de Mazda que al 2012 va apostar per una nova solució que en aquell moment era pionera a Espanya i es basava en parar el cotxe per complet davant un perill imminent. Sí, parlem de la Frenada Automàtica d’Emergència (AEB) que va muntar de sèrie aquell mateix any el SUV mitjà de la marca japonesa, el Mazda CX-5.

Segons un estudi del RACC, si aquest sistema s’hagués implementat abans podria haver evitat un de cada cinc accidents, la qual cosa s’interpreta que aquesta Frenada Automàtica d’Emergència és un element que hauria de ser indispensable en tots els models actuals.

Però els avenços no han de quedar-se en només aquest i, per això, les marques segueixen apostant per elements derivats que complementin a aquesta ajuda. En aquest sentit, Mazda també incorpora el Sistema d’assistència a la frenada en ciutat (SCBS), un sistema de frenada d’emergència autònom que funciona a baixes velocitats (4-30 km/h) i que es complementa amb la Frenada d’emergència (SBS), que s’activa a velocitats d’entre 15 i 145 km/h. Actualment, tots els models de la gamma Mazda incorporen el SCBS de sèrie (Mazda CX-3,  CX-5, 6) o en determinades versions (Mazda2, 3).

Però el focus de l’atenció el porta el Mazda CX-5 que, no només va ser pioner en la Frenada d’Emergència, sinó que també va inaugurar tota una nova generació de vehicles amb el disseny de la marca anomenat KODO, tecnologia dels motors SKYACTIV i tecnologies de seguretat activa i-ACTIVSENSE, un conjunt de sensors de radar que ajuden al conductor a identificar perills potencials en la carretera i contribueixen a reduir dràsticament el risc d’accident.

Sens dubte, tots aquests avenços de Mazda han fet que la marca estigui molt ben valorada a nivell global i que, conseqüentment, rebi prestigiosos premis a molts llocs del planeta.