El nou Mazda CX-4 s’acaba de presentar al Saló de Pequín amb una línia coupé realment esportiva i una estètica propera al prototip Koeru

Parlar del nou Mazda CX-4 és com posar un caramel a la boca i després treure’l ràpidament. Aquest model es fabricarà per al mercat xinès, ara per ara, però sembla que la marca té esperances de poder traslladar-lo al nostre continent. I nosaltres també. Pot ser que alguns creguin que la saturació SUV està per arribar però uns altres opinen tot el contrari i aquest Mazda CX-4 és una mostra d’això. No arribarà a les carreteres fins al 2017.

Si haguéssim de resumir aquest model en una frase seria: l’esportiu del CX-5. Comparteixen plataforma, distància entre eixos (2,70 metres) i, probablement, espai interior. Si busquem una diferència substancial la trobarem en la seva altura i la distància fins al sostre, ja que la seva estètica coupé es caracteritza per una línia molt baixa (1,53 metres d’alt), sobretot en la part posterior. A més, la seva longitud (4,63 metres) el fa una mica més llarg que el CX-5 i 35 centímetres més que el CX-3. Totes aquestes dades semblen estar donades a l’atzar però tenen un objectiu molt clar, mostrar l’exclusivitat del seu segment. Existeixen alguns models rivals pel Mazda, però en el sector premium, així que si ens toca parlar dels seus competidors a nivell de cotxe de volum ens és difícil trobar-los. No tenir competència és un punt a favor al mercat, sens dubte.

Mazda CX-4
La nova estética del Mazda CX-4 és realment esportiva | Foto: Mazda

La seva estètica es basa, principalment, en el prototip Koeru: una nova filosofia de disseny denominada Kodo. Aquest llenguatge estètic aporta una imatge emocional, gairebé natural/agressiva, als blisters curvilinis que envolten la seva carrosseria i que ja vam poder veure en filtrar-se el primer detall del model. El dinamisme que desprèn la seva estructura promet traslladar-se a la conducció gràcies a un centre de gravetat realment baix. Un altre punt a favor. El seu interior comptarà amb l’últim en sistemes multimèdia i de connectivitat, així com els sistemes d’assistència al conductor que engloba el i-Activsense presentat amb anterioritat.

Mazda CX-4
El seu interior es tecnológic i demostra la capacitat de connectivitat | Foto: Mazda

Respecte a les mecàniques, el nou Mazda CX-4 comptarà amb dues versions gasolina Skyactiv-G. La primera serà el 2.0 amb una potència propera als 160 CV i la segona el 2.5 amb 192 CV. La primera opció es podrà comprar amb tracció 4×2 i 4×4, mentre que la segona només tindrà la tracció 4×4 i-ATCIV AWD i els canvis disponibles seran el Skyactiv-MT manual de sis marxes o l’automàtic (6 marxes).