El nou Mazda MX-5 ha estat premiat com el millor cotxe de l’any al món per aquest 2016

Sembla que no només a nosaltres ens va agradar el nou Mazda MX-5, sinó que s’ha convertit en una autèntica referència mundial i, com a bona prova d’això, el petit descapotable japonès s’ha alçat com el millor cotxe del món per aquest any 2016.

En efecte, la quarta generació del Mazda MX-5 ha estat nomenat World Car of the Year 2016 (Cotxe de l’Any al Món) i World Car Design of the Year (Cotxe de l’Any al Món en Disseny). És el segon model de Mazda que rep aquest guardó, després del Mazda 2 al 2008, i el primer cotxe que obté tots dos reconeixements en la història d’aquests premis.

El premi World Car of the Year va ser creat al 2004 per un grup internacional de periodistes del motor. El jurat d’aquest any estava integrat per 73 periodistes de 23 països. La victòria del Mazda MX-5 sobre la resta de models finalistes – l’Audi A4 Sedan/Avant i el Mercedes-Benz GLC – s’ha fet públic durant el Saló de Nova York. Paral·lelament, els finalistes que optaven al World Car Design of the Year eren el Jaguar XE i el també Mazda CX-3.

Sens dubte no ens estranya aquest premi ja que el Mazda MX-5 ens va deixar molt bon sabor de boca, tant pel seu disseny com pel seu comportament. És d’aquests models que t’enganxen i et fan sentir que la conducció pura encara segueix viva, tot i que uns altres volen fer-te pensar el contrari.

També cal destacar que Mazda segueix apostant pel seu descapotable amb la presentació a Nova York del MX-5 RF, la versió amb sostre dur retràctil d’obertura elèctrica.