Mazda RX Vision Concept, el retorn del motor rotatiu Wankel

0
Mazda RX Vision Concept, el retorn del rotatiu Wankel
Vista frontal del Mazda RX Vision Concept
Mazda RX Vision Concept, el retorn del rotatiu Wankel | Diari Català
Vista frontal del Mazda RX Vision Concept

El Mazda RX Vision Concept és la base del futur esportiu de la marca

Parin les rotatives! Sí, és un prototip i per tant mai arribarà a producció, però és la base d’una demanda que feia temps que demanàvem El Mazda RX Vision Concept és l’estrella del Saló de Tokio i és la tornada de la marca japonesa al món dels esportius, i ho fa per la porta gran, amb motor rotatiu Wankel!

Quan parlem del motor rotatiu Wankel ho fem amb admiració ja que era l’aposta per un propulsor diferent a tot el que es feia. Tots els amants del motor el trobàvem a faltar i després de veure i conèixer que el mercat tendeix a motors Turbo de baixa cilindrada, ja donàvem el Wankel per perdut. Però no, Mazda l’ha ressuscitat i això ens fa molt feliços. Aquesta mecànica va ser tot un èxit en carretera i competició i, ara, torna sota el nom de SKYACTIV-R.

L’últim exemplar amb aquesta mecànica va ser l’enyorat Mazda RX-8 i, des que ens va deixar, la marca no havia plantejat cap alternativa. Amb el Mazda RX Vision Concept se’ns obre una finestra d’esperança ja que el millor lloc per instal·lar un rotatiu Wankel és sens dubte un esportiu, i aquest prototip és la base pel futur coupé (RX-9?) de Mazda que es situarà un esglaó per sobre del MX-5.

Com hem dit, el Mazda RX Vision Concept és un prototip, però les seves línies (que per cert em recorden al Mercedes AMG GT) no són gens descabellades i, segurament, l’esportiu que surti d’aquí no serà gaire diferent. Ja ens l’imaginem passejant davant del Casino de Mònaco acompanyat pels Ferrari, Lamborghini o Porsche.

Mazda RX Vision Concept, el retorn del rotatiu Wankel | Diari Català
Vista posterior del Mazda RX Vision Concept

Després de tots els esforços que ha fet Mazda per crear una imatge única i personal que els fes sortir d’una línia vermella, segurament aquest Mazda RX Vision Concept sigui el punt culminant dels seus actuals èxits. Tot i així cal polir aquest punt per tal que passi a producció, però el fet que hagi tornat a apostar per un motor rotatiu Wankel ja diu molt de la força i l’empenta que té la marca japonesa a dia d’avui.

Mazda ens invita a girar el cap i veure quins models del passat muntaven aquesta magnífica mecànica Wankel. El primer va ser el Cosmo Sport l’any 1967 i, a partir d’ell, es va equipar en models de competició que van triomfar a Le Mans, així com a models de carretera tant mítics i desitjats com el RX-7 o el ja esmentat RX-8.

De moment Mazda ens ha facilitat aquesta informació (poca matèria però molt contingut) però ja ens avisen que hem d’estar atents a tot allò que faci la marca a partir d’ara ja que aquest Mazda RX Vision Concept és només el començament d’un llarg camí.