El McLaren MP4-X és la idea que té l’escuderia de Woking del F1 del futur

Alguna cosa està passant a McLaren, l’altre dia marcaven el millor temps dels test Pirelli, i ara ens presenten la seva visió del futur de com hauria de ser un Fórmula 1. La ment és lliure d’imaginar qualsevol cosa, però si les coses no et van bé a la realitat més val que centris els esforços a on toca. En qualsevol cas, l’escuderia de Woking ens vol presentar el McLaren MP4-X, la seva interpretació de com seran els Fórmula 1 d’aquí uns anys.

Aquesta tècnica d’avançament del futur ja l’havien fet Red Bull i Ferrari temps enrere, però el McLaren MP4-X va un pas més enllà. El seu disseny és totalment futurista però, per sobre de tot, destaca el cockpit tancat, una solució de seguretat que es porta temps pensant i parlant per tal d’evitar desgràcies com la que va succeir amb Jules Bianchi.

Com tot monoplaça futurista, el McLaren MP4-X aporta una mecànica innovadora basada en un sistema híbrid que asseguri una resposta en prestacions espectacular, així com una aerodinàmica activa que s’adapti a cada metre de circuit. En aquest sentit, equipa un aleró posterior mòbil que es col·loca d’una forma o altra segons si ens trobem en una recta o en una corba, tot pensat per assegurar la millor càrrega aerodinàmica possible.

Un altre aspecte interessant del McLaren MP4-X és l’efecte terra, una tècnica que està totalment prohibida ara mateix a la Fórmula 1 però, pel que sembla, a l’escuderia li agradaria que tornés. El que provoca l’efecte terra és que, per pressions d’aire, el cotxe s’enganxi a terra, fet que millora notablement la seva adherència, podent així traçar les corbes a una major velocitat.

Un altre punt interessant és com McLaren ha decidir “tapar” les rodes per tal de millorar el flux de l’aire i poder col·locar diferents sensors que captin en temps real molta informació sobre els pneumàtics i puguin avisar a boxes de qualsevol problema.

Òbviament tot això no és més que un prototip impensable ara mateix, però no seria d’estranyar que moltes de les innovacions que aporta en tots els sentits es poguessin implementar poc a poc. Fins i tot, m’atreviria a dir que aquest McLaren MP4-X és una idea força real i gens descabellada.