S’acaba la producció del McLaren P1 després de 375 unitats

S’ha acabat, c’est fini, ja no n’hi ha més; el McLaren P1 ha esgotat les seves existències. L’hiperesportiu britànic ha penjat el cartell de tot venut i ha finalitzat la seva producció després que hagin sortit de fàbrica un total de 375 unitats durant, aproximadament, dos anys de producció, la qual va començar durant el setembre del 2013.

El McLaren P1 és la major bèstia de carrer que ha creat la marca de Woking i, potser, també el que més èxit ha tingut. Cert és que, l’espai de producció ha estat d’una mica més de dos anys, però les comandes de les 375 unitats pràcticament es van tancar durant els primers 15 dies després del seu llançament comercial. Sens dubte una xifra que mostra la importància i l’espectacularitat d’aquest model.

Segons la marca, l’última unitat que ha sortit de la fàbrica, amb el número #375 al seu xassís, era de color Volcano Orange en honor al Fórmula 1. A més, també muntava elements específics com les llandes d’alumini, faldons en fibra de carboni o una tapisseria bordada a mà. Tot això gràcies a la col·laboració del departament McLaren Special Operations (MSO).

Segons les estadístiques facilitades per la marca britànica, el color més demandat per al McLaren P1 ha estat el Volcano Yellow, el qual ressalta encara més les espectaculars línies de l’hiperesportiu. On més èxit ha tingut ha estat a Amèrica on es van tancar el 34% de les unitats, seguit per Àsia-Pacífic amb el 27%, Europa 26% i Orient mig 13%.

Recordem que el McLaren P1 munta una mecànica híbrida que combina un motor V8 biturbo de 3.8 litres amb un d’elèctric. Conjuntament generen una potència de 916 CV, un 0 a 100km/h en 3 segons i una velocitat punta de 350 km/h. La seva treballada aerodinàmica i el seu lleuger pes, han ajudat a que tots aquells que l’han conduit hagin coincidit en que és una autèntica meravella de l’automoció.

Ja estem impacients per saber com serà el proper hiperesportiu que s’atreveixi a treure McLaren…