MediaTek Helio P10, la nova gamma mitjana trepitja fort

  0
  Helio P10

  Helio P10

  Mediatek Helio P10: El nou rei de la gamma mitjana?

  La companyia MediaTek cada vegada té un catàleg de producte més complet i s’ha convertit, sense cap mena de dubte, en una veritable amenaça per Qualcomm. El cas és que ja té perfilada una nova gamma de processadors amb la qual es busca “pressionar” a tot tipus de segments del mercat.

  MediaTek va canviar la nomenclatura dels seus xips per fer-la més senzilla de cara als usuaris. El Helio X20 va ser el primer, seguit de el Helio X10 que ja hem vist en algun telèfon punter del mercat. La nova estratègia de MediaTek, apostar per molts nuclis en els seus SoCs, seguirà repetint.

  MediateK Helio P10

  I és que mentre tothom està pendent del Mediatek Helio X20, un bestialitat de processador compost ni més ni menys que per 10 nuclis, i que ve a prendre-li la corona del rendiment al Snapdragon 810; Mediatek tampoc ha descuidat la seva gamma mitjana/alta, on fins ara, el MT6752 ens havia donat moltíssimes alegries en terminals com el iOcean 6752, el Meizu M2 Note 2, el Elephone P7000 o el Jiayu S3 entre molts altres.

  El Mediatek MT6755 o Helio P10 és el nou SoC que recull l’herència tant del MT6753 com del MT6752. En ambdós casos estem davant de dos octa-core de nuclis A-53 que van a unes freqüència de 1.5 i 1.7 GHz respectivament. El Helio P10 repeteix la mateixa plataforma, però amb algunes millores que fan a aquest nou SoC encara més potent.

  Millores respecte la gamma anterior amb grans expectatives

  Hi ha moltes dades que es coneixen del MediaTek Helio P10, per començar als 8 nuclis del Helio P10 funcionen en dos clústers, un dels quals arribarà a una velocitat de 2 fins GHz, és a dir, 300 megahertzs per sobre del MT6752; el que significa un augment de freqüència de gairebé el 18%.

  Millores Mediatek Helio P10

  Però les millores no es queden en l’augment de freqüència, ja que passem de les ja competents Mali 720 i Mali 760 cap a una nova GPU de doble nucli, també de 64 bits, denominada Mali-T860 i que funciona a una freqüència de 700 MHz . Segons Mediatek, aquesta suposarà una millora en rendiment gràfic de fins a un 120%, amb un consum un 30% menor que el del MT6752.

  El Helio P10 també porta altres millores a part de l’augment de rendiment. A diferència de l’MT6752, que porta un mòdem Rel. 9, Cat. 4 LTE (FDD & TDD), DC-HSPA +, TD-SCDMA, EDGE, l’Heli p10 inclou un mòdem LTE Cat 6, amb un màxim teòric de descàrrega / pujada de fins a 300/50 Mbps i compatibilitat amb xarxes GSM, WCDMA, TD-SCDMA, TDD-LTE i FDD-LTE.

  Millores també en l’apartat fotogràfic on s’incorpora la tecnologia TrueBright ISP per a sensors fotogràfics RWWB que ara seran capaços de captar el doble de llum i gestionar resolucions de fins a 21 MP (o un de 16 i un altre de 8MP).

  Ja finalment, el Helio P10 incorpora així mateix millores en l’àmbit del so, on de implementarà un xip de so addicional amb qualitat HiFi i una relació senyal a soroll de 110 dB i -95 dB de THD.

  Pel que fa al procés de fabricació, el més probable és que utilitzi el procés de 20 nm, encara que es podria repetir el procés d’28nm.

  Resultats en GFXBench

  Helio P10 proves GFXBenchEl cas és que fins a la data les dades que es coneixien de l’MediaTek Helio P10 estava en “paper” i poc s’havia indicat de la seva possible rendiment un cop integrat en un terminal Android. Doncs bé, això ha canviat a causa de que s’ha publicat uns resultats en GFXBench que mostra del que és capaç aquest component.

  Quan es parla de rendiment de processadors, com per exemple del que estem parlant, el dispositiu en el qual s’integra és important ja que no és el mateix que aquest ofereixi més o menys memòria i, també, que la pantalla sigui d’una major o menor resolució (més exigent el funcionament en el primer dels casos). Com es pot veure a la imatge que deixem a continuació, el dispositiu utilitzat té 2 GB de RAM i un panell Full HD de 4,6 polzades, opcions que són correctes per a aquest SoC.

  El Helio P10 estarà disponible per al tercer trimestre d’aquest any, pel que veurem en els nous llançaments que es duguin a terme a finals d’any o principis de 2016.