Medicina emocional i la cura de les emocions

0
marisa_navarro_diari _catala
Marisa Navarro
marisa_navarro_diari _catala
Marisa Navarro

Una metgessa aconsella millorar la salut amb la cura de les emocions

La metgessa establerta a Alacant, Marisa Navarro proposa al llibre Medicina emocional’ (Vive Libro) una teràpia per millorar la salut basada en la cura de les emocions com a “estil de vida”, ha explicat en declaracions a Europa Press.

Després de passar consulta de 2.500 pacients, va encunyar el concepte ‘medicina emocional’ per definir el “conjunt de tècniques i tractaments per a la cura de les diferents emocions per estar millor en la vida”.

Animada pels seus pacients, es va decidir a condensar en un llibre “senzill i directe” tots els consells i experiències que han aportat resultats, ha assenyalat l’autora.

Navarro, que s’autodefineix com una ‘terapeuta emocional’, defensa que “ment i cos estan íntimament relacionats”, fins al punt que les emocions negatives acaben manifestant-se en problemes digestius, de musculatura i de pell.

La doctora en Salut Comunitària a l’Àrea de Psicologia de la Salut i experta en problemes de somni, vol prendre el relleu del llibre ‘La intel·ligència emocional’ del psicòleg estatunidenc Daniel Goleman, que Navarro assenyala que no pot arribar a tots els públics.

“La nostra salut depèn de la dieta, de l’exercici i del descans, però també de la nostra actitud

La cura de les emocions - diari catala
Portada del llibre, ” La medicina emocional

mental, les nostres creences, emocions i sentiments”, subratlla l’autora del llibre, que considera demostrat que les emocions negatives influeixen de manera perjudicial per a la salut, així com les emocions positives ho fan de manera beneficiosa.

Amb tot, adverteix que les emocions negatives mantingudes en el temps afecten la salut, fent que es debiliti i convertint les persones en molt més vulnerables a l’hora de contraure malalties.

En 25 capítols, detalla els passos a seguir per cuidar les emocions i acabar amb els pensaments negatius que, després, produeixen les emocions negatives.