Kris Meeke segueix líder al Ral·li de Portugal després de la jornada d’ahir dissabte on va poder augmentar l’avantatge respecte Sébastien Ogier

Kris Meeke va completar ahir un hat-trick de victòries de tram al matí per ampliar el seu marge fins a gairebé un minut. Després del migdia i el bucle vespertí, acabava el dia amb 45,3 segons d’avantatge sobre Sébastien Ogier.

Meeke es va beneficiar d’una bona tracció sobre els trams més nets en comparació a Ogier, que va haver d’obrir pista i escombrar la terra que hi havia. El francès de Volkswagen va aguantar la pressió de Mikkelsen, qui finalment es va haver de conformar amb la tercera plaça del dia.

Dani Sordo no va poder repetir el seu ritme de divendres a causa d’alguns problemes en el seu Hyundai i20 WRC. L’espanyol es va veure relegat a la quarta plaça a 31,6 segons de Mikkelsen.

Eric Camilli va pujar fins a la cinquena posició després dels abandonaments del matí, mentre que Jari-Matti Latvala va remuntar fins a la sisena plaça després dels problemes amb la direcció assistida del seu Polo R WRC durant la tarda del divendres.

Dos eixos de transmissió trencats li van costar a Mads Ostberg més de tres minuts al matí. El noruec acabava setè, amb Martin Prokop, Pontus Tidemand, i Nicolás Fuchs completant el top 10.

Thierry Neuville es va veure obligat a abandonar quan era cinquè en quedar-se sense combustible, mentre Stéphane Lefebvre es va sortir de la pista quan era sisè després de colpejar una roca i trencar un braç de la suspensió del seu DS 3 WRC.

Avui es disputarà el mític tram de Fafe on s’esperen fins a 75.000 aficionats. Els pilots hauran de fer front a 67,32 km cronometrats, amb punts extres pels tres millors pilots en el Power Stage final.