Kris Meeke s’ha situat líder després de guanyar el primer tram del dia

Kris Meeke, que tornava al WRC després de perdre’s les dues últimes cites, s’ha situat líder després de guanyar el primer tram del dia avantatjant a Sébastien Ogier en 31,9 segons.

Però, la notícia de la jornada ha estat l’espectacular accident de Hayden Paddon, guanyador de la prova anterior a Argentina, i Ott Tanak. Tots dos han bolcat a la mateixa corba aquesta tarda i els seus vehicles s’han incendiat, sent el pitjor parat el cotxe de Paddon, que ha quedat completament calcinat. Afortunadament, els dos pilots i copilots han resultats il·lesos.

A conseqüència d’això, el primer tram de la tarda ha estat neutralitzat. El neozelandès i el seu copilot, John Kennard, només han pogut salvar de les flames als seus cascs, mentre que els aficionats locals han ajudat Tanak a combatre el foc amb una mànega i preservar el seu cotxe.

Tornant als resultats, l’espanyol Dani Sordo, molt inspirat, ha acabat tercer del dia a 5,4 segons per darrere d’Ogier, tot i una punxada que l’ha privat d’acabar per davant del francès de Volkswagen. Darrere de Sordo ha acabat Mikkelsen (Volkswagen) i Neuville (Hyundai).

L’altre abandonament del dia ha estat el de Kevin Abbring, que ha trencat un braç de la direcció després de tallar massa en una corba.

La jornada de demà serà la més llarga del cap de setmana. Els competidors disputaran dos bucles idèntics de tres trams, a l’est de la seu del Ral·li de Portugal a Matosinhos, sumant 165,28 kilòmetres cronometrats.