Un vídeo amb la selecció del so dels millors motors

Tancarem l’any de forma espectacular, amb les millors campanades possibles que podríem escoltar, les millores melodies que la nostra oïda podria sentir, en definitiva, amb la música dels millors motors que mai s’han creat.

Segurament en qualsevol moment de la vostra vida haureu vist i sentit algun superesportiu modern o clàssic; segurament aquestes troballes hagin estat esporàdiques i ràpides, però ara ho teniu tot concentrar, a la vostra disposició, en un vídeo. Només heu de pujar el volum i gaudir de la sotilesa del so del motor, antic o modern, quan s’engega.

Si hi presteu atenció podreu escoltar des d’un motor de quatre cilindres bòxer d’un Porsche 356, fins a un brutal V12 del Lamborghini Aventador. Pel camí podeu trobar motors tan encisadors com el V12 del Ferrari 250 GT Lusso, el V8 del Saleen S7 o del Ford GT40 Mark III, o el Jaguar XKSS del 57, entre d’altres.

Els sons més Racing, per així dir-ho, serien els dels més moderns com el Ferrari 360 Modena, Jaguar F-Type o el Porsche Carrera GT, però també destacaria el V8 del Ferrari F40 que, sens dubte, és pura melodia per a la nostra oïda. A l’altre extrem, també trobem motors més silenciosos com el de quatre cilindres del Mercedes-Benz 190 SL.

Per aconseguir reunir el so de tots aquests sensacionals motors, els creadors del vídeo van tenir la col·laboració del Petersen Automotive Museum, The Breslow Collection, Lamborghini Beach, McLaren Newport Beach i Vörsteiner, tots ells situats als Estats Units. L’espai més important de tots és el Petersen Automotive Museum, situat a Los Ángeles, on es reuneixen infinitat de models formant una de les col·leccions més espectaculars per conèixer la història de l’automòbil; sens dubte un lloc on, tot aquells amants de les quatre rodes, hauríem de visitar un cop a la vida.