Mengual es prepara pels Jocs Olímpics de Rio

0
La catalana torna a les piscines quatre anys després
Mengual està treballant dur per arribar als Jocs Olímpics en forma. PAU PALACIOS.
La catalana torna a les piscines quatre anys després
Mengual està treballant dur per arribar als Jocs Olímpics en forma. PAU PALACIOS.

Competirà al costat de la també catalana Ona Carbonell després de la seva retirada ara fa uns anys

Redacció/EP. La nedadora catalana Gemma Mengual va afirmar aquest dimecres que està “il·lusionada” i que “a poc a poc” va agafant el ritme i “la forma física” de cara als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, en què participarà al costat d’Ona Carbonell a la modalitat de duo sincronitzat.

“Estic contenta, treballant molt i adaptant-me al ritme d’entrenar. A Ona la conec des de fa molts anys, el dia a dia amb ella és molt similar a com jo ho percebia des de fora. Sóc d’una manera i ella d’una altra, però al final no diferim tant”, va reconèixer Mengual després apadrinar la signatura del conveni ‘Nedar és Vida’ entre la Federació i el Ministeri de Sanitat.

“La ‘sincro‘ evoluciona, jo he estat quatre anys sense competir i em trobo bé físicament, hi ha coses de tècnica que estic modificant perquè la que feia ha anat variant. Estic en aquest procés de tornar a retrobar la meva estabilitat i les noves tècniques que surten”, va assenyalar la nedadora, que tornarà a competir després de diversos anys retirada.

“També ha canviat el meu dia a dia. Ara arribo a casa i tinc altres coses a fer, i no descanso el mateix. Tinc que tractar d’equilibrar i trobar els meus moments de descans. Estic il·lusionada, veig que a poc a poc vaig agafant el ritme i la forma física. Ara he de cuidar-me molt més”, va reconèixer la catalana.

A més, Mengual es va referir als motius de la seva tornada a les piscines. “És cert que Ona necessitava trobar una parella, i amb mi ja havia nedat i va funcionar. A mi, a l’haver nedat a Kazan, em picava el cuquet i així va sorgir”, va explicar la barcelonina de 38 anys.

La doble campiona olímpica es va referir als aspectes en comú amb Ona Carbonell, la seva nova parella, entre els quals va destacar “la facilitat per aquest esport, l’agilitat, i els moviments similars a l’aigua” i va reconèixer diferenciar-se de la seva companya en ser “més forta muscularment”, mentre que Carbonell “és més laxa i més flexible”.

Mengual també va parlar sobre el que han de fer per penjar-se una medalla a Rio. “Hem d’entrenar com estem entrenant i arribar al Brasil amb unes coreografies diferents i ben executades. Estan sortint coses maques, després cal veure com surten al final. La intenció és que el que fem ho fem bé”, ha finalitzat.