Una menor denuncia una agressió sexual greu a les festes de la Mercè per un grup de nois

0

Un total d’11 joves acaben sent atesos a la carpa instal·lada per l’Ajuntament a causa de les agressions

Una noia menor d’edat ha denunciat una agressió sexual “greu” per part d’un grup de nois en el marc de les festa major de Barcelona, la Mercè, per la qual va haver de ser traslladada a l’Hospital Sant Joan de Déu, segons ha explicat aquest dimarts la regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament, Laura Pérez.

En una atenció a la premsa, ha relatat que la noia es va dirigir a la carpa sobre violència sexista que l’Ajuntament va instal·lar a l’avinguda Maria Cristina durant la Mercè després de patir l’agressió, després del que es va activar el protocol, que va consistir a oferir-li assistència hospitalària i l’acompanyament de psicòlegs, efectius dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

La regidora ha explicat que la jove ha interposat una denúncia pels fets, i ha destacat el treball dels especialistes per “tranquil·litzar i donar el suport emocional necessari davant de la gravetat de l’agressió sexual”, que es troba sota investigació.

Consultes informatives

Pérez ha destacat que en les tres nits durant les que va estar operativa la carpa es van atendre més de 500 consultes informatives, entre les quals es van realitzar 11 atencions: sis per agressions sexistes fora de les festes –a l’àmbit de la parella i exparella–, i cinc que sí van tenir lloc en actes de la Mercè, entre les quals es compten dues agressions homòfobes i tres agressions sexuals.

Ha observat que cada nit s’han produït més de 10 consultes, i que més de 30% d’aquestes han estat per part de nois que s’han interessat sobre les agressions sexistes i com reaccionar davant seu.

“Alguns d’ells ens han preguntat per què no tenim més presència en altres espais d’oci nocturn”, ha assenyalat Pérez, que ha assegurat que l’Ajuntament treballa amb el gremi de l’oci nocturn per establir aliances i arribar més lluny amb un missatge contundent en contra de les agressions sexistes, en les seves paraules.