Mercè Homs, del PDC, té com a objectiu guanyar Barcelona el 2019
Mercè Homs, del PDC, vol recuperar Barcelona el 2019 | Diari Català

La guanyadora de les primàries del PDC a Barcelona, Mercè Homs, ha dit que l’objectiu del partit és guanyar les eleccions municipals de 2019 i accedir a l’Ajuntament de Barcelona amb un candidat que anunciaran el 2017.

En roda de premsa després de conèixer els resultats de les votacions, Homs ha cridat els associats a “treballar per tenir discurs i poder transmetre’l als ciutadans”, i construir una alternativa a Ada Colau, per a la qual ja disposen d’un full de ruta amb què sustentar la seva campanya, ha dit.

“Estem a disposició del Parlament i del president de la Genralitat per avançar cap a la independència”, ha dit, i ha anunciat que treballaran al costat de l’Executiva Nacional des del primer moment.

Mercè Homs ha guanyat les primàries territorials a la ciutat de Barcelona amb el 57,5% dels vots, superant Teresa Pitarch (28,6%) i Glòria Freixa (13,9%), i ha concorregut al costat de Genís Boadella, pertanyent a la corrent de Llibergència, que agrupa els sectors liberals del partit.

La seva rival Teresa Pitarch ha denunciat irregularitats en la votació després que l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, mostrés el seu suport a Homs una vegada ha acabat la campanya electoral, mentre que la seva altra rival, Glòria Freixa, ha dit que els resultats “no donen lloc a discussió”.