L’homenatge als campions de Fórmula 1 es diu Mercedes-AMG A45 World Champion Edition

Després de guanyar el mundial de constructors i el mundial de pilots de Fórmula 1, Mercedes-Benz havia de celebrar-ho d’alguna manera que no només fos de portes cap endins. Amb aquesta premissa, la marca alemanya ha decidit homenatjar aquesta fita esportiva amb una edició especial del model que més escenifica allò “d’alguna cosa està passant a Mercedes”. Mercedes-AMG s’ha llençat amb un pintoresc A45 AMG que, amb aquesta edició especial, passa a anomenar-se Mercedes-AMG A45 World Champion Edition i es caracteritza per incorporar els colors característics de l’escuderia de Fórmula 1, inclòs el verd de Petronas, màxim patrocinador de l’equip.

Així doncs, la carrosseria del Mercedes-AMG A45 World Champion Edition, per complir amb els requisits, només estarà disponible en color plata (el de la imatge), i dos tonalitats de gris. Equipa una llandes específiques de 19 polzades que, per acompanyar a la carrosseria, també tenen un toc de verd a tot el voltant. La seva imatge radical i esportiva es complementa amb un splitter davanter, faldons laterals i l’imponent aleró posterior situat a la zona alta. A més a més, a la part baixa de la zona posterior s’imposa el difusor i les quatre sortides d’escapament, dos a cada banda.

Mercedes-AMG A45 World Champion Edition | Diari Català
Mercedes-AMG A45 World Champion Edition

L’interior del Mercedes-AMG A45 World Champion Edition també rep alguna llaminadura interessant com els seients esportius estil baquet amb costures verdes o el volant AMG Performance.

Més enllà dels elements estètics i aerodinàmics, la mecànica segueix sent la mateixa de 2 litres turboalimentada i quatre cilindres que genera un total de 381 CV de potència i 475 Nm de parell màxim que assegura una acceleració de 0 a 100 km/h en 4 segons. També aporta la tracció total i el canvi automàtic de doble embragatge.

I quant costa aquest Mercedes-AMG A45 World Champion Edition? Ja us aviso que econòmic no és, i més tenint present que l’AMG “normal” parteix dels 57.000 euros aproximadament. No sabem si arribarà al mercat espanyol, però el que sí que sabem és que a Alemanya val 66.818 euros, així que, en el cas que arribés, el preu seria lleugerament superior.