El Mercedes-AMG E 43 4Matic es presenta com la versió d’accés a la gamma AMG de la berlina

La marca presenta una nova versió d’accés a la seva gamma AMG, oferint un motor V6 Biturbo amb tracció a les quatre rodes. Així és com el Mercedes-AMG E 43 4Matic arriba per complementar al ja conegut E 63.

Aquesta nova versió està animada per un motor de 3 litres V6 Biturbo que ascendeix fins als 401 CV de potència i 520 Nm de parell màxim des de les 2.500 rpm. La força la transmet una caixa de canvis automàtica 9G-Tronic de nou relacions amb doble embragatge en les reduccions, desconnexió de cilindres i mode “a vela”. Així mateix, la tracció AMG Performance 4Matic, posada a punt per AMG, reparteix la força entre les quatre rodes, encara que l’eix posterior rep un 69%, enfront del 31% de l’eix davanter. Mercedes aposta per aquesta fórmula per donar més sensació de tracció posterior a aquest Mercedes-AMG E 43 4Matic. Gràcies a tot això, i a un tren de rodatge esportiu, marca un 0 a 100 km/h en 4,6 segons, mentre és capaç d’arribar fins als 250 km/h (autolimitat). Tot i així, la marca de l’estrella assegura un consum homologat de 8,3 litres als 100 quilòmetres.

Mercedes-AMG E 43 4Matic, el petit AMG | Diari Català
Interior

Com tota l’oferta de models actuals de Mercedes, aquest AMG també aporta els diferents modes de conducció (Eco, Confort, Sport, Sport Plus i Individual) que varien els paràmetres de l’accelerador, direcció, etc. La suspensió pneumàtica també disposa de diferents modes; Confort, Sport i Sport Plus. El sistema de frenada aporta discs ventilats de 360 mil·límetres davant i darrere, amb pinces de quatre pistons davant.

Estèticament aquest Mercedes-AMG E 43 4Matic ofereix una imatge més radical i esportiva amb grans entrades d’aire a la part frontal, llandes de 19 polzades (de 20 opcionalment) i cinc radis amb acabat negre brillant, faldons laterals, difusor posterior, quatre sortides d’escapament, etc. A l’interior es destapa amb seients esportius de cuir i microfibra, costures de color vermell, volant esportiu multifunció, pedals en alumini, etc. La resta segueix els paràmetres de la gamma Clase E, tot i que ofereix tocs més Racing com un cronòmetre en el display o diferents mesuradors.

Mercedes-AMG E 43 4Matic, el petit AMG | Diari Català
Vista posterior

Si us agrada aquest Mercedes-AMG E 43 4Matic, podreu començar a demanar-lo a partir del 20 de juny, tot i que no us arribarà fins al setembre, ja que abans cal veure’l oficialment durant el Saló de Nova York.