El Mercedes-Benz SLC arriba amb forces novetats i una nova gamma de motors

Ja tenim aquí una altra novetat de Mercedes-Benz, un model icònic dins la marca però que, ara, per rejovenir-se en tots als sentits, ja no s’anomena com abans. El petit descapotable SLK passa a ser el Mercedes-Benz SLC, un exemple més de l’esquema dels nous models de la marca de l’estrella. El SLC arriba amb més tecnologia, amb un aspecte més fresc i juvenil, i amb una nova oferta de motors força diferents a la de l’actual SLK.

El primer que hem de comentar és l’aspecte exterior ja que opta per seguir les línies que la marca suggereix en tots els seus nous models, sent el Clase A el que es va encarregar d’obrir la llauna. Així doncs, el Mercedes-Benz SLC aporta uns nous para-xocs, una nova graella frontal, òptiques amb tecnologia LED, sortides d’escapament integrades en el conjunt, etc. Però la seva característica principal és la de descapotable, i com a tal aporta una sostre dur que es pot obrir i tancar circulant fins a una velocitat de 40 km/h, així com la tecnologia Magic Sky Control on el sostre solar es capaç de tornar-se fosc.

Mercedes-Benz SLC, adéu al SLK | Diari Català
Interior del Mercedes-Benz SLC

L’interior també aposta pel disseny actual de la marca amb un volant esportiu, nova consola central amb la pantalla de set polzades integrada, una palanca de canvi automàtica molt petita i futurista i, en general, una sensació de molta qualitat dels materials. Pel que fa a la tecnologia del nou Mercedes-Benz SLC, aporta el sistema d’infoentreteniment Mercedes COMAND, accés a internet, Bluetooth, reproductor DVD, control per veu, USB, etc.

A més a més de l’exterior o l’interior, un dels altres grans canvis es produeix a la mecànica, la qual rep una reestructuració respecte a l’esquema del SLK. En aquest sentit, el primer Mercedes-Benz SLC que trobem és el SLC 180 de 156 CV, seguit del SLC 200 de 184 CV i del SLC 300 de 245 CV, tots tres amb motor benzina de quatre cilindres. Però també hi haurà una variant dièsel, el SLC 250 d de 204 CV. EL SLC 180 i 200 equipen de sèrie un canvi manual de 6 marxes, tot i que opcionalment optaran al canvi automàtic de doble embragatge i nou relacions 9G-Tronic, un canvi que sí que serà de sèrie a la resta de la gamma, inclosa la versió SLC 43, la més potent de la gamma que equipa un motor de sis cilindres i 3 litres V6 turbo de 367 CV i 520 Nm de parell màxim. Aquesta versió és la que farà el paper d’AMG ja que segons sembla no està previst que arribi cap versió amb les sigles esportives de Mercedes-Benz, abandonant així el SLK 55 AMG amb motor V8 atmosfèric.

Mercedes-Benz SLC, adéu al SLK | Diari Català
Mercedes-Benz SLC

Com a elements tècnics del Mercedes-Benz SLC destaca el Dynamic Select (només de sèrie amb el canvi automàtic) que permet seleccionar el mode de conducció (Confort, ECO, Sport, Sport+ i Individual) que s’adapta a les condicions de conducció variant la configuració del motor, transmissió, direcció i suspensió. També trobem la frenada d’emergència Active Brake Assist.

Es podran començar a demanar les comandes durant els primers compassos del 2016, moment en que també coneixerem els preus del petit descapotable de la marca de l’estrella.