Una renovació molt lleugera per al Mercedes CLA 2016

Des que el nou Clase A va començar allò de “alguna cosa està passant a Mercedes”, els models consecutius van començar a seguir un nou patró de disseny exterior i interior a partir del presentat en el compacte alemany. Des de llavors molt poc ha evolucionat la marca en les seves línies, fins al punt que comencen a ser una mica repetitives, encara que això no qüestiona l’elegància i esportivitat única que les uneix. Però sembla que la marca de l’estrella segueix amb la seva estratègia i per això ens presenta el Mercedes CLA 2016, la “renovació” de la petita berlina esportiva de la marca.

Mateix esquema amb el Mercedes CLA 2016 | Diari Català
Interior

Estarà disponible a partir del mes de juliol i el lleu canvi afectarà també a tota la família CLA (berlina, familiar Shooting Brake i, també, el potent AMG 45). Com veieu, la marca ha decidit ser absolutament continuista en les seves línies i les novetats estètiques són escasses. Tot i així, aporta un nou disseny dels para-xocs i nous dissenys de llandes (acabat AMG i pintura blava metal·litzat).

A l’interior també s’aprecia alguna millora però, per norma general, manté el mateix esquema. En aquest sentit, s’han revisat alguns acabats i materials, així com noves insercions, una pantalla de 8 polzades a la part superior en forma de tauleta però una mica més fina que fins ara, il·luminació interior en 12 tonalitats diferents per donar ambient al Mercedes CLA 2016, així com diferents estils de tapisseria.

Mateix esquema amb el Mercedes CLA 2016 | Diari Català
Vista posterior

Respecte als motors, aquests es basen en els ja existents però amb una nova opció dièsel, el CLA 180 d, que assegura un consum molt baix però, això sí, amb només 109 CV de potència. Així doncs, en gasolina hi haurà el CLA 180 amb 122 CV, el CLA 200 de 156 CV, el CLA 220 4Matic 184 CV, CLA 250 211 CV i el 250 Sport amb 218 CV, a més clar del CLA AMG 45 de 381 CV. En dièsel estarà el ja esmentat CLA 180 d, el CLA 200 d de 136 CV i el CLA 220 d amb 177 CV.

En tecnologia i ajudes a la conducció, el Mercedes CLA 2016 també fa un pas cap endavant amb el sistema Brake Assist i el selector de modes de conducció Dynamic Select. A més opcionalment també es podrà optar per uns nous fars amb tecnologia LED High Performance.