Meritxell Batet accepta ser cap de llista del PSC

0
Meritxell Batet Miquel Iceta PSC
Miquel Iceta i Meritxell Batet. Foto: Europa Press.

La fins ara número dos a Madrid, Meritxell Batet, ha acceptat la proposta de la direcció del PSC per encapçalar la llista a les generals del juny

La secretària d’Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, serà una de les candidates a encapçalar la llista del PSC per a les generals del 26 de juny. Poc abans d’entrar a la reunió de l’Executiva del partit a Barcelona, la número dos s’ha trobat amb el líder del partit, Miquel Iceta, i li ha comunicat que està disposada a ser la número 1 de la llista per Barcelona.

La direcció del PSC va creure que era la millor opció per substituir Carme Chacón, tot i que l’exsenador Carles Martí ja s’havia proposat com a possible candidat abans de la renúncia de l’exministra de Defensa. Va avisar que estaria disposat a retirar la seva candidatura si Batet es presentava com una cap de llista de consens, però de moment no s’ha pronunciat més.

En l’Executiva d’avui es decidirà quina és l’estratègia a seguir. Des de la direcció del PSC han avisat que, tot i el poc temps, si hi ha més d’un candidat la militància haurà de votar en unes primàries que se celebrarien el 14 de maig. Si fos així, després de la reunió es posaria ja en marxa el procés per a què les candidatures comencin a recollir avals.