Merkel es compromet a accelerar el procés d’incorporació

0
Merket a Turquia
POOL NEW / REUTERS
Merket a Turquia
POOL NEW / REUTERS

De Turquia a la UE

El primer ministre de Turquia, Ahmed Davutoglu, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, han acordat posar en marxa un procés per accelerar alguns aspectes pendents de la proposta d’incorporació turca a la Unió Europea a canvi de la col·laboració de les autoritats turques en la gestió del crític flux d’immigrants i refugiats procedents majoritàriament del conflicte sirià.

Durant la trobada que tots dos han mantingut avui a Turquia, Davutoglu ha precisat que

un d’aquests primers punts serà l’establiment d’un nou sistema que permetrà als turcs viatjar sense visat pels països de la UE. Merkel, per part seva, s’ha referit a la situació en termes generals, i ha assegurat que el seu país farà tot el possible per accelerar l’accés d’Ankara al bloc europeu.

No obstant això, els dos líders han coincidit que la solució a l’actual crisi passa perquè s’acabi la guerra a Síria a través d’una solució política i negociada entre les parts implicades.

En aquest sentit, Davutoglu ha transmès la seva preocupació respecte de la possibilitat que la nova campanya liderada per les forces del president sirià a la ciutat d’Alep, dividida entre l’exèrcit, insurgents i islamistes, pugui causar una nova onada d’immigrants.