Més de 400 persones naufraguen al Mediterrani

0
Naufragi Mediterrani
Foto del naufragi del passat octubre al Mar Egeu en què van morir més de 20 persones. Foto: Reuters.

Un diplomàtic somali ha confirmat que una barca amb més de 400 persones hauria naufragat entre Egipte i Itàlia

Una embarcació amb més de 400 persones hauria naufragat aquesta matinada al Mar Mediterrani mentre intentaven arribar d’Egipte a Itàlia. Les persones que anaven a la barca provenien de Somàlia, Etiòpia i Eritrea i el diplomàtic de Somàlia a Egipte que ha confirmat la notícia ha declarat que els preocupa que tothom qui viatjava a la barca hagués mort.

Des de la BBC en àrab s’ha informat que els equips de rescat han pogut treure a 29 de les persones que viatjaven en l’embarcació, però de moment no se sap de manera exacta quanta gent hi anava i si es podran salvar. Segons han anunciat el mateix mitjà, alguns dels supervivents haurien estat traslladats a alguna de les illes gregues.

La situació es produeix en un context en què la Unió Europea es mostra cada cop més reàcia en acollir persones refugiades i en el qual Grècia i Macedònia ja n’han deportat a centenars cap a Turquia, aplicant el tractat signat fa un mes. A més, la ONU va anunciar que més de 180.000 persones havien intentat arribar a Europa via mar durant aquest any i que s’han comptabilitzat que 800 d’aquestes haurien mort abans de tocar terra.