MES amb el procés constituent

0

No es presentarà al 20D i demana el vot per a candidatures “compromeses amb el procés”

La presidenta de MES i diputada de JxSí al Parlament, Magda Casamitjana, ha argumentat que el resultat del 27S “no legitima el Parlament a declarar la independència però sí a iniciar un procés constituent”, i ha defensat l’aprovació de la resolució independentista d’aquest dilluns.

En un comunicat signat per Casamitjana, considera que les eleccions catalanes sí que els legitimen a obrir un procés constituent que ha de ser ratificat mitjançant “un referèndum final vinculant”.

Casamitjana destaca que a la Cambra hi ha 72 diputats independentistes però 83 “a favor de la sobirania de Catalunya i d’obrir un procés constituent no subordinat”, perquè suma els 11 diputats de SíQueEsPot.

“Ara cal obrir un diàleg intern i extern que ens serveixi per ampliar la majoria social i política a favor del procés, i alhora faciliti conduir-ho amb plenes garanties democràtiques”, ha tancat.

MES és una escissió de socialistes sobiranistes del PSC que es va integrar a la coalició sobiranista de JxSí, i que té Casamitjana com a única representant del partit a la Cambra.

Casamitjana advoca per buscar també sinergies fora de Catalunya, “i establir un diàleg amb les institucions europees, internacionals i espanyoles”.

MES apostava per repetir una coalició sobiranista unitària amb vista a les eleccions al Congrés però finalment no hi ha hagut acord, i ha decidit no presentar-se al comicis.

La presidenta del partit ha fet una crida a votar “aquelles llistes plenament compromeses amb el procés i per aconseguir una Catalunya lliure nacionalment i socialment justa”.