Més candidats a la presidència de la FIFA

0
Més candidats a la presidència de la FIFA
Gianni Infantino, un dels últims candidats
Més candidats a la presidència de la FIFA
Gianni Infantino, un dels últims candidats

Gianni Infantino, Ibrahim Al-Khalifa i Musa Bility, últimes candidatures propostes

Gianni Infantino, Ibrahim Al-Khalifa i Musa Bility són els últims tres candidats a la presidència de la FIFA. El primer és l’actual secretari general de la UEFA, Al Khalifa és el president de la Confederació Asiàtica de Futbol (AFC) i Príncep hereu de l’emirat de Bahrein, i Musa Bility és el president de la Federació de Futbol de Libèria. Amb aquests tres ja són vuit els candidats a succeïr Joseph Blatter: a més a més dels citats, es presenten Ali bin Al-Huessein, Jerome Champagne, David NahkhidMosimaTokyoSexwale i Michael Platini.

 
· Gianni Infantino: Home fort a la UEFA, es tracta d’un suïs (Brig, 23 de març de 1970) encarregat de conduïr els sortejos de les competicions del Vell Continent. Advocat de professió, forma part de la FIFA des del 2000 i és el seu secretari general des del 2009.

 
· Ibrahim Al-Khalifa: Qüestionat per organitzacions de drets humans del seu país, el xeic Al-Khalifa (Riffa, 2 de novembre de 1965) és membre de la família reial de Bahrein i president de la Confederació Asiàtica de Futbol (AFC) des de 2013.

 
· Musa Bility: President de la Federació de Futbol Liberia (Saclepea, 6 d’abril de1967) des de 2010, és un dels menys coneguts dels presidencials.

 
· Al-Huessein: Poder el més conegut de tots, ja que es va presentar a les últimes eleccions a la presidència de la FIFA. El Príncep de Jordània (Amann, 23 de desembre de 1975) és vicepresident de la FIFA des de 2011, president de la Federació Jordana des de 1999 i fundador de la Federació de Fútbol d’Àsia Occidental.

 
· Jerome Champagne: Va arribar a ser secretari adjunt de la FIFA entre 1999 i 2000 i va participar en l’organització del Mundial de França 98. El francès (París, 15 de juny de 1958) a estar a punt de presentar-se a les eleccions a la presidència de la FIFA del passat mes de maig, però no va aconseguir l’aval de cinc associacions.

 
· David Nahkhid: L’excapità de la selecció de Trinitat i Tobago (Port Spain, 15 de maig de 1964), dirigeix una escola de futbol. Va jugar a equips europeus com el belga Waregem i el Grasssshopper.

 
· MosimaTokyoSexwale: Empresari sud-africa (Transvaal, 5 de març de 1953) que va estar empresonat juntament amb Nelson Mandela a l’època de l’apartheid, va colaborar en l’organització del Mundial de 2010.

 
· Michael Platini: L’opció principal de la UEFA per davant de Gianni Infantino, actualment es troba inhabilitat per 90 dies. Platini (Joeuf, 21 de maig de 1955) no podrà entrar a la carrera per la presidència de la FIFA si segueix estant sancionat quan es proclamin les candidatures oficials. El francès ja ha presentat un recurs al Comitè d’Apel·lació, ja que vol estar present a la llista de presidenciables a la FIFA, acte que tindrà lloc el pròxim 26 de febrer.