Un grup d’atacants hauria comès l’acte en una universitat de Charsadda segons fonts oficials

 

Més de 20 persones han mort per un atac comès aquest dimecres per suposats milicians talibans en una universitat de la població pakistanesa de Charsadda, ubicada a la província de Jiber Pajtunjua (nord), segons fonts oficials que també han confirmat la mort de quatre assaltants.

El grup d’atacants va irrompre en les instal·lacions i ha obert foc contra alumnes i professors de la Universitat Bacha Jan tant en les classes com les zones residencials. L’acció va coincidir amb un recital poètic que reunia centenars de persones.

La Policia ha explicat que els terroristes van aprofitar la densa boira per escalar els murs del complex educatiu, informa l’agència Reuters. Testimonis citats pel diari ‘Dawn’ han assegurat haver escoltat diverses explosions a l’interior de la universitat i fonts policials han dit a Reuters que s’haurien produït dues deflagracions.

Les forces de seguretat han desplegat un ampli dispositiu mentrestant, als voltants, les famílies de les possibles víctimes esperaven notícies. Les autoritats han confirmat el rescat d’un mínim de 70 persones, si bé no han donat l’operació per finalitzada.

Un portaveu provincial citat per la cadena Geo Tv parla ja de més de 20 morts i algunes veus temen que el número sigui superior. Entre les víctimes figurarien un mínim d’un professor i diversos estudiants, així com guàrdies i policies.

A més, les forces de seguretat també han matat quatre suposats atacants, segons els primers balanços que s’han anat coneixent i que calculen per desenes el nombre de ferits. Un portaveu local ha assegurat que hi ha entre 50 i 60 ferits.