Més de 600.000 euros de subvenció per l’escola concertada Airina de Terrassa

0
Airina, Terrassa
Foto: @_Airina

La Generalitat de Cadalunya subvenciona amb 30 milions d’euros cada any les 16 escoles catalanes vinculades a l’Opus Dei pel concert que tenen amb Educació, entre elles l’Airina

 

Dades de la Generalitat de Catalunya, a les que ha tingut accés el portal Sentit Crític, xifren en 682.909 euros la subvenció que rep pel curs 2015 – 2016 l’escola Airina de Terrassa, vinculada a l’Opus Dei, pel concert amb el departament d’Ensenyament. L’Airina, dedicada a ensenyament preescolar i primari, haurà rebut més de tres milions d’euros aquests darrers sis cursos escolars, marcats per les retallades en l’educació pública (més del 17% del seu pressupost).

Les subvencions pels concerts es donen segons les unitats educatives i l’alumnat de cada centre. El finançament públic que reben els centres privats concertats, com el cas de l’Airina, estan al punt de mira dels sindicats i les AMPAs de les escoles públiques, ja que l’alumnat ja paga quotes i segreguen els nens i nenes per raó de sexe.

La vinculació que tenen aquests centres privats amb la prelatura de l’Opus Dei és que l’ordre els facilita formació escolar cristiana des de la seva perspectiva i els cedeix pastors. L’empresa propietària d’Airina és la Institució Familiar d’Educació, propietària de deu de les 16 escoles vinculades a l’Opus Dei que reben subvencions.