Messi afirma que l’Advocacia de l’Estat contradiu la Fiscalia

0
Messi es defensa de les dures acusacions
El crack argentí, durant un partit amb el Barça.

Mitjantçant els seus advocats, Messi respon la solicitud de presó demanada pel jutge

Redacció/EP. El jugador del FC Barcelona Lionel Messi afirma que l’Advocacia de l’Estat intenta contradir la Fiscalia després que el jutge sol·licités aquest dijous un any i nou mesos de presó pel davanter argentí per frau de 4,1 milions d’euros. “La Fiscalia no va acusar Messi el passat 25 de setembre de qualsevol delicte fiscal. En el seu escrit, la Fiscalia va raonar àmpliament els motius que han de portar a no acusar Messi”, expliquen els advocats del jugador blaugrana en un comunicat fet públic aquesta tarda.

A més a més, afirmen que l’Advocacia de l’Estat “contradiu la sol·licitud” i “el criteri de la Fiscalia” i recorden que l’escrit va ser presentat el 8 de juny, mentre que el de la fiscal és posterior, concretament del 25 del passat mes. En aquest sentit, el comunicat de Messi incideix que l’Advocacia de l’Estat “representa els interessos de l’Agència Tributària”, mentre que la Fiscalia és el “òrgan de rellevància institucional integrat amb autonomia funcional al poder judicial”. “La pena que sol·licita l’Advocacia de l’Estat no implica el seu compliment efectiu”, recorden. Finalment, Lionel Messi va confirmar que presentarà al·legacions de cara al judici, així com les proves que considera oportunes per corroborar la posició del ministeri fiscal, que “és la correcta” perquè no acusa Messi, finalitza el comunicat.

Suport per part del Barça

El FC Barcelona ha manifestat “tot el seu suport” al jugador després de l’acusació rebuda, i s’ha mostrat sorprès per la “divergència de criteri entre el Ministeri Fiscal i l’Advocacia de l’Estat”.

“El club mostra la seva estranyesa per la divergència de criteri entre el Ministeri Fiscal, que el 25 de setembre passat va decidir no acusar Leo Messi de delicte fiscal, i l’opinió expressada avui per l’Advocacia de l’Estat, que diu just el contrari”, comença el comunicat blaugrana.

A més a més, el club ha fet arribar el seu “afecte i solidaritat” a Messi i la seva família en aquesta situació tan “insòlita”. “El club continuarà donant tot el seu suport i ajuda en l’àmbit jurídic, fiscal i administratiu a la família en aquest procés”, va incidir el Barça.

“El FC Barcelona denuncia el cúmul de decisions externes, totalment inadmissibles i que fa temps que van començar, i que són alienes a l’àmbit estrictament esportiu”, explica l’entitat blaugrana, que es considera perjudicada per aquestes informacions.

“Perjudiquen la bona marxa del club, la seva estabilitat i la dels esportistes que formen part”, ha indicat el Barcelona, ​​que continuarà treballant “amb més fermesa que mai per defensar els seus legítims drets i està preparat per als nous reptes que puguin arribar”.