Els metalls més sostenibles de la història dels Jocs Olímpics

0

Les medalles d’or s’han elaborat sense mercuri, mentre que les de plata i bronze compten amb un 30% de material reciclat

Quan queden menys de dos mesos per l’inici dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, l’organització i Casa de la Moneda de Brasil presenten les medalles olímpiques que rebran els esportistes. Entre les d’or, plata i bronze se n’han fabricat gairebé 2.500 exemplars. Totes, seguint uns estrictes criteris de sostenibilitat.

La medalla d’or, que anirà a parar a les mans dels atletes que pugin a l’esglaó més alt del podi, s’ha elaborat sense mercuri gràcies a la tècnica que els ha permès extreure l’or sense aquest metall. Els procediments sostenibles abasten tot el procés productiu des de la mina fins al producte final.

Les medalles de plata i bronze, per la seva banda, estan compostes d’un 30% de material reciclat. I, les cintes, amb les quals els atletes es pengen les medalles al coll, compten amb un 50% de PET reciclat.

Les medalles olímpiques dels Jocs de Rio 2016 rescaten la relació entre la força de l’heroi olímpic i les forces de la naturalesa. La fulla del llorer, símbol de les victòries i les conquestes, és l’element natural per fer de baula amb els campions, reprenent aquesta connexió històrica. Redissenyada amb traços orgànics i fluids, les medalles exhibeixen textures i relleus que exposen la força i l’energia del Brasil.

L’altra cara de les medalles, com és tradicional en totes les edicions de les Olimpíades, porta la imatge de la deessa Nike, tenint com a fons l’Estadi Panathinaikó i l’Acròpoli, símbols dels Jocs de l’antiguitat celebrats a Grècia.