El Regne Unit es posa les mans al cap després que una càmera oculta reveli que un metge britànic ha dopat més de 150 esportistes

El seu nom és Mark Bonar, és metge, i assegura que en els últims anys més de 150 esportistes han passat per les seves mans per millorar el seu rendiment esportiu de manera il·legal. Així ho admet el propi Bonar en unes converses enregistrades amb una càmera oculta.

El ‘The Sunday Times’, amb la col·laboració d’un atleta que prefereix no revelar la seva identitat, publica les converses en els quals Bonar, de 38 anys, assegura haver injectat EPO als esportistes que passaven per la seva consulta.

Tot i no posar noms sobre la taula, el metge confessa haver tractat esportistes de primer nivell entre els qual es troben futbolistes de l’Arsenal, del Chelsea i del Leicester a més de tennistes, ciclistes, boxejadors i jugadors de criquet.

L’Arsenal va sortir al pas amb un comunicat oficial en el qual se sent “profundament decebut per unes acusacions sense fonaments”. El Chelsea nega haver fet mai ús dels serveis del metge, tal i com també ho ha fet el Leicester, líder de la Premier League.

El Govern entra en escena

John Whittingdale, Ministre d'esports | FOTO: newsmediauk.org
John Whittingdale, Ministre d’esports | FOTO: newsmediauk.org

La notícia ha sacsejat durament els britànics i John Whittingdale, ministre d’esports, ha obert una investigació per aclarir els fets. El Govern ha demanat explicacions a una Agencia Antidopatge del Regne Unit (UKAD) que ha admès que durant la primavera del 2014 va rebre denúncies contra Mark Bonar, però va desestimar el cas al concloure que el cas no es trobava sota la jurisdicció esportiva.