Un metge del SEM fora de servei salva la vida d’un ciclista a Sant Adrià del Besòs

1

El metge es trobava al seu dia lliure i en identificar que el ciclista estava patint un infart va donar l’avís mentre començava les maniobres de reanimació

Un professional del SEM, metge assistencial, que es trobava gaudint d’un dia lliure, va salvar el passat diumenge un home que feia esport a la zona de Sant Adrià del Besòs. Mentre circulava en bici amb un amic, el metge va identificar l’afectat, també en bicicleta, que estava patint un infart de miocardi. Després d’una primera atenció i de la intervenció de la Policia Local i de dues unitats del SEM, va ser traslladat a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, on es troba estable dins de la gravetat.

Els fets van tenir lloc a la zona del Poliesportiu Municipal del Besòs el diumenge al voltant de les 9 del matí, quan el metge del SEM va identificar ràpidament que l’afectat estava patint un infart. De manera immediata va alertar la Central de Coordinació Sanitària del SEM (CECOS) i es van iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar en veure que l’afectat havia perdut la consciència i no donava senyals de vida.

El primer en arribar al llocs dels fets va ser un vehicle de la Policia Local dotat d’un desfibril·lador, amb el qual es va poder recuperar el ritme cardíac de l’afectat. Poc després es va presentar la primera unitat del SEM, de Suport Vital Bàsic, i posteriorment una altra ambulància de Suport Vital Avançat. Amb l’ajuda de l’assistència es va estabilitzar la víctima, a la qual es va traslladar a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.