El Metro de Barcelona funcionarà aquest dimarts amb serveis mínims del 50% en les hores punta per la vaga parcial dels treballadors

El Metro de Barcelona funcionarà aquest dimarts amb serveis mínims del 50% en les hores punta –de 08.00 a 10.00 hores i de 17.45 a 20.00– i amb el 30% de trens de les 20.00 a les 21.00 per la vaga parcial dels treballadors.

Segons un comunicat de la Generalitat, la Conselleria de Treball ha dictat aquests serveis mínims per a la jornada d’aquest dimarts i del 30% de circulació per a la convocatòria d’aquest dimecres, quan funcionaran un de cada tres trens des de les 09.00 fins a les 15.00 i de les 22.00 fins a mitjanit, quan finalitza el servei.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha recomanat utilitzar transports alternatius al Metro durant les aturades dels dos dies, ja que considera que la vaga afectarà “considerablement” el funcionament del suburbà.

Temps d’espera

Els serveis mínims decretats per la Generalitat es traduiran, segons TMB, en un temps d’espera d’entre sis i vuit minuts el matí d’aquest dimarts i de vuit a deu a la tarda, mentre que de les 20.00 a les 21.00 l’interval pot arribar als 16 minuts.

Per a aquest dimecres, el pas de trens serà d’entre 10 i 16 minuts al matí i de 23 a 33 minuts a la nit.

Oferta “insuficient”

El TMB ha considerat en un comunicat que l’oferta és “insuficient per absorbir la demanda normal de passatgers i ha alertat que la vaga pot afectar el Telefèric de Montjuïc, ja que el servei de manteniment està assignat al Metro.

El comitè d’empresa del Metro ha convocat aquestes dues jornades de vaga parcial coincidint amb la fira Alimentaria, que se celebra des d’aquest dilluns al recinte Gran Via de Barcelona, fet que la converteix en la segona protesta dels treballadors del TMB durant un gran esdeveniment a Barcelona, després de la vaga del Metro i autobús que hi va haver durant el Mobile World Congress (MWC) el mes de febrer.