Méxic acollirà el Mundial de Llegendes l’any 2017

0
El Mundial de Llegendes es disputarà al 2017
Moment d'anunciar la disputa del Mundial de Llegendes
El Mundial de Llegendes es disputarà al 2017
Moment de l’anunci del Mundial de Llegendes

En el torneig participaran 12 equips i tindrà una durada de dues setmanes en les quals es disputaran 20 partits

El Mundial de Llegendes està una mica més a prop. Aquest dimarts a Berlín, durant el transcurs de la convenció Aspire4sport, es va presentar la que serà la primera Copa de Llegendes. En l’acte van participar Gaizka Mendieta, Juan Sebastián Verón i Jorge Campos. L’exblaugrana, un dels padrins de la futura competició, va explicar que aquest torneigserà una bona manera de jugar partits de forma competitiva i per coincidir amb exjugadors amb els quals hem compartit moltes trobades. A més, una de les coses que més ens motiven és que es tracta d’un torneig solidari els beneficis del qual aniran a finalitats solidàries. La part benèfica és fonamental i els jugadors som els primers conscienciats en això”. Els aficionats ja somnien en veure jugar de nou a jugadors com Zinedine Zidane, Roberto Carlos o David Beckham en un camp de futbol i gaudir d’una nova competició.

Segons van anunciar, es disputarà a partir del gener de l’any 2017, tindrà una durada de dues setmanes, i els jugadors participants seran veterans recentment retirats del futbol amb una edat requerida d’entre 35 i 45 anys. Pel que fa al format d’aquesta nova Copa, seria el següent: es jugaria en quatre ciutats mexicanes i hi participarien 12 seleccions dividides en quatre grups de tres equips. Per part d’Europa participaran Alemanya, Anglaterra, França, Itàlia, Holanda i Espanya. Representant al continent americà jugaran Brasil, Argentina, Mèxic i USA, i Japó i Sud-àfrica completaran el cartell pel que fa al continent africà i a l’asiàtic. Els partits duraran una hora i els jugaran 11 contra 11.

Idees per a futures edicions

A la cerimònia de presentació també es va parlar de les idees que es tenien per a les futures competicions d’aquest Mundial de Llegendes. La principal és que aquesta competició se celebri cada dos anys en diferents països i continents, i van admetre que una de les properes seus seria segurament Qatar, per així demostrar a tot el planeta que durant l’hivern sí que es pot disputar un torneig de futbol d’alt nivell en perfectes condicions i acabar d’aquesta manera amb les veus crítiques que qüestionen  que el Mundial de l’any 2022 se celebri allà a causa de les altes temperatures que registra el país durant totes les èpoques de l’any. El organitzadors d’aquest I Mundial de Llegendes són l’Acadèmia Aspiri i la companyia holandesa de màrqueting esportiu World Sport Company, que fa més d’un any estan treballant en aquest projecte i que serà retransmès en els cinc continents.