Microsoft anuncia 7 versions diferents de Windows 10

  0
  Microsoft anuncia 7 versions diferents de Windows 10

  Microsoft anuncia 7 versions diferents de Windows 10

  Us expliquem una mica totes les versions disponibles

  A finals de setembre del 2014 Microsoft ens sorprenia en una grata presentació amb el nou Windows 10, i des de llavors l’empresa de Redmond sembla haver-nos estat venent una història diferent pel que fa a les seves pràctiques habituals. Ens han estat parlant d’unificar, de continuïtat, de fusió, de Windows com un servei i una mateixa experiència a través de múltiples dispositius, fins a han decidit regalar Windows 10! a tots els usuaris de Windows 7 i 8. Llavors, en contra de tot aquest nou camí anuncien 7 versions diferents de Windows 10, tornen la marca Windows Mobile que ja havíem donat per morta, i ens deixen més forta que mai la idea que en Microsoft realment sembla no haver canviat molt.

  Windows 10 Home, Windows 10 Mobile, Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education, Windows 10 Mobile Enterprise, i Windows 10 IoT Core. O algú té por al canvi radical o algú no està molt decidit amb l’assumpte de les marques en Microsoft. Tal vegada sigui jo que no aconsegueixo entendre aquestes decisions, però hagués estat bufó si solament teníem Windows 10 per a qualsevol mortal amb Windows i Windows 10 Enterprise per a les empreses per òbvies raons. Però novament, la neciesa de fragmentar un mateix sistema en munts de versions que els usuaris no han aconseguit entendre durant dècades, sembla ser el que millor saben fer en Microsoft.

  Windows 10 Mobile

  Sembla que al final el nou sistema operatiu de Microsoft si que reprendrà l’afegitó de Mobile, aquella que ja va usar allà per l’any 2000 en el seu primer sistema operatiu mòbil. Aquesta actualització estarà disponible per a tots els dispositius que actualment es troben amb Windows Phone 8.1, tant smartphones, com phablets i tablets menors de 8 polzades. De manera que totes les tablets menors de 8 polzades que surtin al mercat després de la sortida de Windows 10 ho faran amb Windows 10 Mobile.

  Windows 10 Mobile Enterprise

  Aquestes és una de les novetats del sistema operatiu mòbil, el qual comptarà amb una versió per a empreses. Una variant que únicament estarà disponible per als clients que adquireixin un gran nombre de llicències. Aquesta nova versió serà similar a Windows 10 Mobile, encara que en aquesta les empreses tindran la possibilitat de gestionar les actualitzacions.

  Windows 10 Home

  Aquesta versió està destinada per a tots els dispositius amb Windows 7 i Windows 8.1. Ara com ara no es coneix el preu de la llicència, encara que com ja anunciem, l’actualització serà gratuïta el primer any per a tots els usuaris de Windows 7 i Windows 8.

  Windows 10 Pro

  Aquesta versió de Windows 10 anirà destinada a tots els dispositius que actualment compten amb Windows 7 Professional i Windows 8.1 Pro. Serà un producte molt similar a Windows 10 Home, encara que inclourà alguna característica pensada per a la petita empresa, com l’administració de dispositius, escriptori remot i la incorporació de Windows Update per al servei de negocis en el núvol.

  Windows 10 Enterprise

  Aquesta versió estarà destinada exclusivament a empreses, inclourà Assurance, i igual que Windows Mobile Enterprise només estarà disponible per als clients que adquireixin un determinat nombre de llicències i disposarà de la possibilitat de gestionar les actualitzacions.

  Windows 10 Education

  Aquesta nova versió anirà destinada a l’educació i estarà disponible per a estudiants, docents, administradors i personal educatiu. Encara no se sap com funcionarà aquesta nova versió, encara que segons sembla, els centres educatius podran actualitzar a ella des de Windows 10 Home i Windows 10 Pro.
  Altres versions de Windows 10

  Microsoft també posarà a disposició diferents versions de Windows 10 Enterprise i Windows 10 Mobile Enterprise adaptades a dispositius com a caixers, punts de venda i robòtica industrial. També arribarà Windows 10 IoT Core, una versió destinada a dispositius de baix cost com Raspberry Pi 2. Per finalitzar, també comptarem amb una versió de Windows 10 destarotada a Xbox One, HoloLens i Surface Hub.

  És interessant conèixer com Microsoft orientarà el seu nou sistema operatiu. Una de les coses que podem destacar és l’arribada de Windows 10 Mobile Enterprise, una gran aposta pensant en les empreses. Què us sembla aquesta notícia? Creieu que Microsoft farà un salt important amb aquests productes?