Concebut com una eina aplicable a l’horari escolar, Microsoft presenta Minecraft Education Edition, disponible aquest estiu a través d’una versió de prova

Bones notícies pel món de la gamificació. Mojang, l’editora de Minecraft, i Microsoft, acaben d’anunciar Minecraft Education Edition (web oficial). El projecte neix a partir de MinecraftEdu, una modificació del joc original que s’ha convertit en una eina educativa a 40 països d’arreu del món. Ara que Microsoft presenta Minecraft Education Edition, el projecte compta amb l’impuls necessari per trencar l’escepticisme de molts centres educatius.

Owen Hill, director de comunicacions a Mojang, anuncia el projecte així:

Durant els darrers anys, mestres de tot el món han fet servir Minecraft per explorar matèries que no són habituals als videojocs convencionals. A partir del 2011, MinecraftEdu -una versió de Minecraft creada per les aules- s’ha fet servir a 40 països. Molta gent ha après des de llavors. Amb l’adquisició de MinecraftEdu per part de Microsoft, es crearà una nova eina dedicada específicament a l’ensenyament. La versió de proves serà gratuïta aquest estiu i tots els mestres que disposin de MinecraftEdu comptaran amb el primer any de Minecraft Education Edition.

Més que un videojoc

A través d’aquest anunci, es pot extreure que Microsoft presenta Minecraft Education Edition com una eina de treball mitjançant la subscripció, com fan altres companyies com ara Adobe (Premiere, Audition, Photoshop, After Effects). Minecraft és un autèntic fenomen dins el món del videojoc, que ha arribat a més de 100 milions de persones.

Tot i estrenar-se l’any 2009, és un títol que no deixa de formar part de l’actualitat. De fet, ahir mateix, Diari Català anunciava l’arribada de Minecraft Story Mode a Wii U. L’any passat, Microsoft va comprar Mojang per 2.500 milions de dòlars i, des de llavors, el principal responsable de la creació del joc, Markus «Notch» Persson, no forma part de l’estudi desenvolupador. El joc es troba disponible a 13 plataformes diferents i té previst estrenar un llargmetratge sota el segell de Warner Bros. que no compta amb una data d’estrena oficial.