Microsoft respon als dubtes sobre la privacitat de Windows 10

  0
  Microsoft respon als dubtes sobre la privacitat de Windows 10

  Microsoft respon als dubtes sobre la privacitat de Windows 10
  Dos mesos ha
  trigat Microsoft a respondre a totes les preocupacions sobre la recopilació de dades dels usuaris del seu últim sistema operatiu Windows 10

  Windows 10 té molts punts forts per triomfar, o almenys per desbancar d’allò més alt del podi a Windows 7, la seva versió més implantada en l’actualitat. Funciona bé, és bo, bonic i, per a molts usuaris, és gratis.

  Però, des del seu llançament, s’ha posat el crit al cel per totes les formes en què els de Redmond col·leccionen dades dels equips, tant de navegació com del que teclegem i del que li expliquem a l’assistent personal Cortana. D’aquest últim és del que hi ha més dubtes, encara que la principal queixa cap a Microsoft és que activés per defecte totes i cadascuna de les opcions sense preguntar per endavant.

  En una entrada d’un bloc oficial la companyia afirma que recull informació per millorar el funcionament del producte i sosté que l’usuari té “el control per determinar quin tipus d’informació es recull”. Segons Microsoft, la informació reunida no identifica a l’usuari pel seu nom, email o ID de compte, ja que les dades enviades són anònims.

  Revisa la configuració de privadesa

  El millor que podem fer abans d’alarmar és llegir la política de privacitat de la companyia. O fer una ullada a ‘Configuració / Privacitat / General’ per veure en quins apartats podem revocar l’accés a les nostres dades al gegant tecnològic o sobre quins ens compensa cedir.

  Microsoft respon als dubtes sobre la privacitat de Windows 10

  En aquest apartat pots triar si vols que et manin anuncis personalitzats en els diferents programes, cosa que també fa Google, o activar el filtre ‘SmartScreen‘, que serveix per verificar les adreces que visites en aplicacions per si són llocs maliciosos.

  En aquests ajustos també pots evitar que s’enviï informació sobre el que escrius (ull, això no vol dir que emmagatzemi tot el que teclegis) amb l’objecte de millorar la funció d’autocompletar o que les webs t’ofereixin contingut local.

  Com que és un sistema multiplataforma -per telèfon, tablet i escriptori- potser has de revisar els paràmetres de la ubicació si utilitzes un ordinador de taula perquè et poden localitzar a través de les adreces IP o de les xarxes wifi a les que et connectes. Cortana et demanarà aquest ajust activat i moltes apps també, però en aquest apartat podràs revisar cada permís individualment.

  Els dubtes sobre Cortana, sense aclarir

  A ‘Ars Tecnicha‘ analitzar que la desactivació de totes les opcions no tancava al complet la connexió entre els servidors de Microsoft.

  Afirmen que, encara que Cortana es desactivés, els servidors de bing.com rebien un arxiu amb la informació de l’assistent emmagatzemada prèviament. Terry Myerson, vicepresident executiu i autor de l’entrada del bloc, no es pronuncia sobre aquest punt.

  L’assistent personal de la companyia recopila informació com ho fan Siri o Google Now. Registra la teva forma de parlar, el que li escrius, les ubicacions, calendaris, contactes … Un porró de coses que potser no et compensa cedir en un entorn d’escriptori, així que deshabiliteu-a la seva configuració si no veus molt clar l’assumpte, però abans de fer això no abandonis les opcions generals de privacitat.

  Sobre això, a l’apartat ‘Veu, entrada manuscrita i escriptura’ has de revisar l’opció ‘Com conèixer-me’ si vols que Windows 10 no emmagatzemi les dades en l’equip. Prem ‘Deixar de conèixer-me’, i per partida doble, ja que hi ha la mateixa opció en el núvol, la qual has esborrat si vols eliminar tot el rastre.

  The Verge’ assenyala que aquest interès per conèixer-nos pot ser degut al fet que l’última versió de Windows és gratuïta i han de buscar una altra manera de rendibilitzar els seus productes. Això és bastant lògic, encara que haurien de saber que l’usuari mitjà no visita aquestes configuracions, de manera que un avís previ o una desactivació per defecte dels apartats més polèmics no haguessin estat malament.