Microsoft Surface Pro 4: oblida’t del teu portàtil

  0
  Microsoft Surface Pro 4

  Microsoft Surface Pro 4

  Microsoft estrena Surface Pro 4, la mateixa tauleta de sempre és millor que mai

  Microsoft porta anys empenyent cap endavant el volàtil sector de les tauletes convertibles. El resultat d’aquest esforç és una línia d’equips realment polits dels que Surface Pro 4 és només la seva última iteració.

  Aquesta nova tauleta convertible arriba amb millores en tots els àmbits: pantalla, llapis, processador i, per descomptat, tota la versatilitat que ofereix Windows 10. La tecnologia Continuum fa que més que mai aquesta proposta de Microsoft no només pugui convertir-se en el nostre portàtil, sinó també en tot un PC de sobretaula.

  Millores de hardware en tots els nivells

  El disseny dels nous Surface Pro 4 continua la mateixa línia que els seus predecessors, i arriba, això sí, amb un gruix una mica inferior que passa dels 9,1 als 8,4 mm. Les noves tauletes convertibles arriben en cinc colors diferents: negre, vermell, cian, blau i verd fosc. El pes dels models varia entre els 766 i els 786 grams segons la configuració, sense comptar la Type Cover.

  Les millores a nivell de hardware arriben des de tots els fronts. Comptem amb processadors Intel de la família Skylake (des Core m3 fins Core i7), fins a 16 GB de memòria RAM, fins a 1 TB en la seva unitat SSD, i un rendiment que segons Microsoft és un 30% superior als Microsoft Surface Pro 3 i fins a un 50% superior a un MacBook Air… encara que en tots dos casos no va aclarir amb quins models concrets estava comparant. Segons Microsoft, és possible obtenir fins a 9 hores d’autonomia en aquest equip.

  Surface Pro 4 vs MacBook Air

  La nova Surface Pro 4 passa a les 12,3 polzades -però la reducció de marcs permet que la mida global no canviï ja una pantalla amb resolució de 2.736 x 1.824 píxels (un 60% més que l’Surface Pro 3) i una densitat de pantalla de 267 ppp.

  La pantalla de la Surface Pro 4 està protegida amb la capa Gorilla Glass més fina mai creada. La raó d’això és millorar la sensibilitat de la pantalla tàctil tant als dits com al llapis tàctil. El stylus també s’ha millorat sensiblement. Ara compta amb diferents puntes intercanviables en funció del tacte que vulguem per treballar, des llapis a bolígrafs convencionals, arribant a ser sensible a 1.024 nivells de pressió

  A part de la Surface, Microsoft ha llançat un nou dock compatible també amb la Surface 3. Afegeix quatre ports USB 3.0, dos DisplayPort compatibles amb 4K, i Ethernet.

  La nova Type Cover arriba també amb millores importants: el ratolí tàctil és un 40% més ampli, la càmera frontal és la que proporciona aquest suport de la tecnologia Windows Hello i integra un sensor de 5 Mpx, mentre que la càmera posterior està dotada d’un sensor de 8 Mpx i auto-focus. La connectivitat està garantida gràcies al suport WiFi 802.11ac 2×2 MIMO i al xip Bluetooth 4.0 LE.

  Preu i disponibilitat

  Microsoft ha indicat que ja és possible reservar unitats dels nous Surface Pro 4, i que aquests estaran disponibles a partir del proper 26 d’octubre per un preu que partirà dels 899 $ per al model bàsic.

  En aquest cas comptem amb un Core m3, 128 GB d’unitat SSD i 4 GB de RAM i el preu va ascendint a partir d’aquí fins arribar a la configuració amb un Core i7 amb 512 GB de SSD i 16 GB de RAM, i que surt per 2.199 dòlars. No s’ha ofert el preu per al model amb unitat SSD d’1 TB.

  Preus Surface Pro 4

  No s’han confirmat els preus per a altres països (veurem com augmenten amb la paritat i els impostos a l’estat Espanyol, per exemple), ni tampoc s’han donat dades sobre el preu de les nous Type Cover o els nous punters.