La selecció espanyola femenina de waterpolo es juga entre aquest dilluns 21 i el dilluns 28 de març un bitllet per als Jocs Olímpics l Preolímpic de Gouda (Holanda). Es reparteixen quatre places

Espanya acudirà a terres holandeses amb el seu bloc habitual. De fet, pel que fa al passat Campionat d’Europa de Belgrado, tan sols hi ha un canvi en l’equip: Paula Leiton substituirà Clara Espar a la llista.

Així, les jugadores del Sabadell Maica García, Anni Espar, Matilde Ortiz, Jennifer Pareja, Pilar Peña, Judith Forca i Laura Ester conformaran el nucli d’una selecció en la qual també estaran tres peces fonamentals com Roser Tarragó, Laura López i Marta Bach. Paula Leiton, Bea Ortiz i Patricia Herrera completen la convocatòria de Miki Oca, el seleccionador.

El Preolímpic constarà de dos grups de sis seleccions cadascun. Espanya estarà en el grup A juntament amb el Japó, Sud-àfrica, Canadà, Grècia i la potent Estats Units. Els quatre primers de cada grup avançaran a quarts de final i, els vencedors, obtindran un bitllet per a Rio.