Milers de persones clamen contra les imputacions

0
Milers de persones clamen contra les imputacions
EP: Milers de persones clamen contra les imputacions
Milers de persones clamen contra les imputacions
EP: Milers de persones clamen contra les imputacions

La concentració convocada pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir es repeteix en diversos municipis

Milers de persones han desafiat la tarda d’aquest dimarts la pluja i han clamat en la plaça Sant Jaume de Barcelona contra les imputacions “antidemocràtiques” per l’organització del 9N del president de la Generalitat, Artur Mas; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’exvicepresidenta Joana Ortega.

La concentració ha estat convocada pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir i

ha tingut rèpliques en altres ajuntaments catalans, i ha coincidit amb la declaració aquest dimarts de Rigau i Ortega davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha llegit un manifest contra la judicialització del 9N i en suport als imputats, i ha estat custodiada pels consellers del Govern, nombrosos diputats electes de Junts pel Sí com Raül Romeva, Oriol Junqueras i Eduardo Reyes; el president de l’ANC, Jordi Sánchez, i el líder del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol.

[quote] També han participat, entre d’altres, el líder de Catalunya Sí que és Pot, Lluís Rabell; el d’Unió, Ramon Espadaler, l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias; el membre de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà; el colíder d’ICV, Joan Herrera, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el seu homòleg d’UGT, Josep Maria Àlvarez.[/quote]

Tots han aplaudit el manifest, en què se subratlla que el ‘dret a decidir’ el futur polític i institucional de Catalunya és “inherent” a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic.

SENSE ALTERNATIVES

“Tots els intents d’exercir aquest dret no han estat possibles per l’oposició de l’Estat, que mai ha proposat una alternativa”, lamenta el document, que també qualifica d’antidemocràtiques les querelles i destaca la importància d’escoltar la voluntat majoritària dels catalans.

A més, destaca que les entitats i partits favorables al ‘dret a decidir’ se senten “coresponsables amb el 9N”, que es va organitzar d’acord amb criteris democràtics i cívics, i amb la complicitat massiva dels ciutadans de Catalunya, segons diu el text.

La lectura del manifest ha culminat amb el cant a l’uníson d”Els Segadors’ i la mostra de rèpliques de les paperetes i les urnes que es van utilitzar el 9N.