La militància de CDC aposta per Homs i un nou partit

0
Homs assessor Puigdemont
Francesc Homs diu que el referèndum s'ha de fer aviat | Dari Català (Foto: Europa Press)

Dos terços dels participants al superdissabte es posicionen amb la cúpula del partit i prop d’un 80% escullen Francesc Homs com candidat el 26J

Dos de cada tres militants de Convergència voten per la fundació d’un nou partit. Aquest és el resultat que deixa la consulta a la militància i simpatitzants que aquest dissabte va realitzar CDC, en una jornada que va ser coneguda com superdissabte.

En l’altra qüestió que es feia, en aquest cas només als militants, Francesc Homs va ser escollit candidat de CDC al Congrés a les eleccions del 26J, amb prop d’un 80% dels vots i molt per sobre de la seva rival Sílvia Requena, que s’havia erigit com a candidata de les bases.

Amb aquests resultats, el consell nacional a celebrar la segona setmana de juliol serà la primera d’aquesta nova formació i formalitzarà la fi de Convergència Democràtica, unes sigles històriques que en els darrers temps, però, s’havien quedat amb la connotació negativa de la corrupció. No són pocs, però, que des de les xarxes socials s’han mostrat crítics respecte a fer una refundació “amb la mateixa gent”, com expressava un militant de la JNC, les joventuts convergents.

 

 

El principal repte en aquest consell, que se celebrarà del 8 a l’11 de juliol, serà construir un nou partit amb bona part dels líders que actualment formen la cúpula de CDC però mostrant signes de renovació a la militància que vagin més enllà d’unes primàries com les celebrades aquest divendres que, malgrat ser 2016, són les primeres que el partit ha celebrat obertes a tota la militància a la seva història.

 

Artur Mas, “super content”

Des de la direcció de Convergència han mostrat en tot moment un clar orgull pel que han qualificat de “jornada històrica”. El president de la formació, Artur Mas, va irnotizar amb el sobrenom de superdissabte i va expressar als mitjans que estava “super content pel super èxit” que considerava havia estat aquesta jornada.

En referència als resultats de la consulta, Artur Mas considera clar que la militància aposta per un nou partit que, això sí, ha d’incloure “els millors valors de Convergència”. Per Mas, aquesta nova formació “ha de ser un bon fill de CDC”. Davant les preguntes dels periodistes, Mas considera que “no és moment de determinar qui esta al front d’aquest nou partit” i s’ha mostrat ferm sobre el congrés de juliol, que “ho decidirà tot”, segons ha afirmat ell mateix.

 

Compartir
Article anteriorJordi Sánchez, escollit de nou president de l’ANC
Article següent(17:00h) La Romareda jutja l’ascens directe
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]