Militants del PP agredeixen a membres de la PAH

0

Militants del PP agredeixen a membres de la PAH

Agressió en un miting de Rajoy a Barcelona

Almenys tres membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han entrat al miting de Mariano Rajoy a Barcelona, al pavelló de la Nova Icària, i l’han interromput cridant consignes un parell de vegades. Els serveis de seguretat els han desallotjat ràpidament. A més, mentre els feien sortir, els assistents a l’acte els han donat empentes i cops amb banderes. A continuació Rajoy ha replicat des de l’escenari: “Continuem, que jo ja estic acostumat a aquestes coses”. Al final no ha passat res més greu: “passarà que guanyarem les eleccions municipals”

L’emissió realitzada pel PP no ha mostrat imatges d’aquests incidents i només han pogut ser registrades per algunes càmeres que hi havia muntades per fer emissions en directa. Per exemple, aquestes són imatges de BTV:

Abans, desenes de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’havien concentrat silenciosament a l’entrada del miting. Primer esperaven a l’entrada del pavelló, però els han fet creuar a la vorera de davant, vigilats per una cadena de mossos d’esquadra. Alguns dels que protestaven s’han queixat als agents i els hi han recriminat que donaven suport al president espanyol. Malgrat aquestes precaucions, Rajoy ha accedit al pavelló de la Nova Icària per una porta lateral, i així ha esquivat la majoria de manifestants. Dins del pavelló han protestat també grups d’estafats per Fórum i Afinsa.

Pel que fa al discurs de Rajoy, aquest ha alertat al president de la Generalitat, Artur Mas, que governar ‘no és convocar referèndums’ i li ha retret la seva falta de lleialtat amb el Fons de Liquiditat (FLA). El líder del PP ha criticat per igual les posicions independentistes i de partits com Podem. En aquest sentit, ha assegurat que no volen que ‘els ajuntaments s’utilitzin pels enemics de la llibertat instal·lats en un extremisme arcaic i impropi del segle XXI’. També ha dit que un ajuntament ‘no pot ser una plataforma per defensar posicions independentistes en contra de la majoria’.

 

 

Diverses formacions de l’oposició a Sabadell han demanat la dimissió de l’alcaldable del PP a la ciutat, Esteban Gesa, a qui acusen d’agredir a un membre de Plataforma Unitària Solució FórumAfinsa. Els fets van succeir aquest dilluns, en el marc d’un míting del partit a Barcelona, al que va assistir el president del Govern, Mariano Rajoy, quan tres persones van irrompre en l’acte, dos de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i un altre de FórumAfinsa, i van ser tretes per la força al mateix temps que diversos assistents a l’acte els hi propinaven cops.

Gesa, que ha eludit pronunciar-se, té previst celebrar aquesta tarda un míting al costat de la líder del partit a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho. La presidenta del PPC ha negat aquest dimarts una “actuació violenta” del candidat de Sabadell i l’ha emmarcat en una situació de “nerviosisme”. “Si hi ha hagut alguna actuació que no hagi estat procedent, es demanaran disculpes. En cap cas hi hauria hagut una actuació violenta; seran actituds de nerviosisme“, ha afegit abans de titllar de “absolutament lamentable” que Rajoy fos “boicotejat”.

La xarxa s’ha omplert amb missatges contra l’actitud que hauria tingut el candidat a Sabadell, alguns dels quals van acompanyats d’un vídeo del moment en el qual presumptament Gesa hauria llançat una puntada de peu contra la persona en qüestió.

Els caps de llista d’ERC, Unitat pel canvi a Sabadell i Crida per Sabadell han demanat la dimissió de Gesa després d’assegurar que va aprofitar-se per colpejar al representant de FórumAfinsa quan els membres de seguretat l’estaven acompanyant fora del recinte de la Nova Icària.

En les seves piulades, els candidats coincideixen en demanar la dimissió sota l’etiqueta #GesaDimissió i a la vegada que valoren l’actitud del candidat de “intolerable” i “inacceptable”. Per la seva banda, diversos membres de la PAH de Sabadell han anunciat accions de protesta en els punts on el PP instal·li carpes aquests últims dies de campanya a la ciutat de Sabadell.