El MINI Clubman All4 només estarà disponible en les versions Cooper S i Cooper SD

No fa gaire que es va presentar la nova generació del MINI Clubman però encara quedava algun detall per polir i no ha estat fins ara que la marca ha decidit treure la versió amb tracció a les quatre rodes anomenada MINI Clubman All4.

Recordem que el Clubman s’ha convertit en un cotxe més gran i més aprofitable per tal d’intentar captivar a més usuaris. Així doncs, el MINI Clubman All4 és una bona alternativa si busquem quelcom més versàtil i amb més estabilitat i tracció, sobretot quan el terra es troba en condicions poc favorables. No obstant, per defecte la força s’envia sempre a l’eix davanter però, en el cas de pèrdua de tracció, s’activa electrònicament l’eix posterior per oferir més seguretat.

Però la versió MINI Clubman All4 no estarà disponible en tota la gamma, sinó que només es podrà escollir en les versions més potents, el Cooper S (benzina) i el Cooper SD (dièsel), tots dos amb motor turbo de quatre cilindres i dos litres.

MINI Clubman All4, tracció a les quatre rodes | Diari Català
Vista posterior

El primer, el Cooper S All4, funciona amb una caixa de canvis automàtica Steptronic o manual de sis velocitats. La primera assegura un consum homologat d’entre 6,3 i 6,4 litres als 100 quilòmetres, mentre que la segona es situa entre els 6,9 i 7 litres. Pel que fa a la versió dièsel, el Cooper SD All4, només es pot associar a la caixa de canvis automàtica i pot baixar dels 5 litres, situant-se entre 4,8 i 4,9 litres als 100 quilòmetres.

De moment la marca no ha comunicat els preus del MINI Clubman All4, però si ens fixem en les versions de tracció davantera trobarem un preu de partida de 29.900 euros per al Cooper S, i de 31.900 euros per al Cooper SD. Normalment les versions amb tracció a les quatre rodes són sempre més cares, així que el preu serà lleugerament superior als esmentats.