MINI Clubman, obrint les portes

0
MINI Clubman

MINI Clubman

Més gran, més espai i més equipament, aixì es el nou MINI Clubman

Tots estem d’acord que l’essència de MINI no era, precisament, la d’un cotxe familiar, però des que aquest es va començar a fer gran i nou allà cap al 2001, el seu objectiu va anar agafant diferents camins. Ara tenim una varietat de models MINI que s’adapten a moltes necessitats, una d’elles la familiar i, per això, tenim el MINI Clubman que s’ha destapat per ensenyar-nos la seva funcionalitat i convertir-se en un Shooting Brake de format compacte.

El nou MINI Clubman és el model més gran de tota la gamma amb unes dimensions de 4,25 metres de llarg, 1,8 metres d’amplada, augmentant així les mides del MINI de cinc portes. La gran novetat del nou Clubman és que per fi arriba amb sis portes ja que a la generació anterior estava disponible amb un format una mica estrany de quatre portes on només al costat del copilot tenia una petita obertura extra per tal que l’accés a les places posteriors fos més senzill. Ara s’ha decidit que el nou Clubman porti dues portes posteriors de cap a peus, mentre manté la doble obertura (a l’estil d’una furgoneta) del maleter, el qual té una capacitat de 360 litres, ampliables fins a 1.250 si tombem els seients posteriors.

A més a més de la gran novetat de les portes, a nivell exterior destaca per la seva allargada silueta i unes línies que segueixen l’estil de tota la gamma MINI, tot i que aporta algun element diferencial com les entrades d’aire laterals situades just darrere de les rodes, o nous colors de carrosseria i retrovisors.

MINI Clubman posterior

L’espai interior augmenta considerablement gràcies a la crescuda de les seves mides i ofereix una gran comoditat pel conductor i passatgers. El quadre de comandament creix, és més ample, tot i que té un aspecte força semblant al de la resta de gamma MINI.

Les motoritzacions també reben una posada a punt per adaptar-se a les exigències europees en quant a emissions; en aquest sentit tindrem el MINI Clubman Cooper tri-cilíndric amb 136 CV, el Cooper S de 192 CV i la versió dièsel, Cooper D, amb 150 CV. Posteriorment, al mes de septembre, arribarà el MINI Clubman One, One D i Cooper SD. Totes les versions caminaran amb tracció davantera i oferiran de sèrie una caixa de canvis manual de sis velocitats, tot i que opcionalment podrem optar per un canvi automàtic Steptronic de, també, sis marxes, i una altre de vull relacions que només estarà disponible amb els motors de quatre cilindres. Totes les versions munten el sistema Start&Stop, l’eix posterior Multilink, direcció assistida electromecànica i controls de tracció i estabilitat i el bloqueig electrònic del diferencial. De manera opcional podrem escollir un xassís més esportiu i un sistema de suspensió adaptatiu.

Com veiem, si en una cosa destaca aquest nou MINI Clubman, a més a més de les seves dimensions, és en equipament i de moment la cosa no es queda aquí ja que de sèrie també portarà climatitzador bi-zona automàtic, fars amb tecnologia LED, sensors de llum i pluja, volant esportiu de tres braços, llandes d’aliatge de 16 polzades (17″ en el cas del Cooper S), pantalla de 6,5 polzades, connectivitat Bluetooth i USB, MINI Connected, fre d’estacionament elèctric , entre d’altres.

MINI Clubman lateral

La llarga llista d’equipament opcional inclou el Head Up Display, càmera de marxa enrere, sensors d’aparcament o control de creuer actiu, assistent de llums de carretera, detecció de senyals de tràfic, avís de col·lisió, seients d’ajust elèctric (amb funció memòria per al conductor), sostre panoràmic elèctric, navegador i sistema d’àudio Harman Kardon.

També s’ofereixen diversos paquets estètics, com el John Cooper Works per a l’exterior o per a l’interior, així com paquets d’equipament (Chili i Pepper), que permeten accedir a tapisseries o llandes específiques.

Els preus estipulats de partida pel MINI Clubman amb vocació familiar són força competitius i te’ls detallem a continuació:

–          Clubman One: 23.800 euros

–          Clubman Cooper: 26.200 euros

–          Clubman Cooper S: 29.900 euros

–          Clubman One D: 24.800 euros

–          Clubman Cooper D: 28.400 euros

–          Clubman Cooper SD: 31.900 euros